Temat: Jak ugotować szparagi
Cześć. Czy ktoś ma może jakieś pomysly na to jak sie to gotuje?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć. Czy ktoś ma może jakieś pomysly na to jak sie to gotuje?
Nie jest to wcale takie trudne ( przynajmniej dla mnie nigdy nie było). Szparagi uwielbiamy razem z mężem i jak tylko jest sezon to mamy je praktycznie codziennie ( trzeba korzystać ponieważ sezon na szparagi nie jest długi).
Uwielbiam obwijać je boczkiem
Mniam. Szkoda, że kolejny sezon na szparagi za pół roku.
Ja sobie zawsze wiąże nitką i takie stojące gotuje w osolonej wodzie tak z 15 minut
Ja szparagi zawsze gotuję na parze Są dużo zdrowsze i ładniej wyglądają
trzeba odłamać te grube konce i wrzucić do osolonej gotującej sie wody na pare albo parenascie minut. zawsze robie to na wyczucie, próbuje widelcem, czy to juz, czy nie. musza byc miękkie, ale tak, żeby stawiały pod widelcem jeszcze troche oporu. nie ma nic gorszego od rozgotowanych warzyw.
Szparagi gotują się błyskawicznie. Trzeba na to bardzo uważać.
Mi się wydaje, że jest sprawa dla specjalistów tej dziedziny. Dzięki temu można sobie oszczędzić wielu trudności...
Mi krótkie i porządne obgotowanie zupełnie wystarcza, lubię jak są takie chrupkie jeszcze...
Ja gotuję je tak samo długo jak fasolkę szparagową:)
Lubię chrupkie szparagi, takie al dente
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź