Temat: Nordic walking w lesie
Chodzicie z kijkami? Jakie macie opinie i spostrzeżenia na temat takiej formy rekreacji i dbania o zdrowie? polecam spacery po lesie, wzmacniacie kondycję, a jednocześnie macie kontakt z przyrodą i dotleniacie organizm!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chodzicie z kijkami? Jakie macie opinie i spostrzeżenia na temat takiej formy rekreacji i dbania o zdrowie? polecam spacery po lesie, wzmacniacie kondycję, a jednocześnie macie kontakt z przyrodą i dotleniacie organizm!
Fajny relaks.
Widuję coraz więcej ludzi z kijkami, zawsze to jeszcze jeden pretekst do spaceru dla nich:)
Moja mama zaczyna chodzić z kijkami, chwali sobie, że lepiej się czuje , a miała wcześniej problemy z biodrem
To prawda, głównie w lesie biegam, spaceruję - i najlepiej odpoczywam.
Uważam, że chodzenie z kijkami jest dużo bardziej efektywne bo pobudza to większą partię mięśni.
Bardzo chcę kupić takie kijki dla siebie i taty, ale tyle tego jest... Nie wiem, jakie wybrać, wybór jest ogromny. Potrzebujemy takich do dreptania zwłaszcza po niewysokich górach (Bieszczady), ale też troszkę po płaskim terenie.
Myślę, że nie ma się nad czym zastanawiać przy wyborze. Kijki to nie żadne skomplikowane urządzenie więc jak miałabym kupować je, to takie, które pasują mi wizualnie. Do rekreacyjnego chodzenia każde będą ok. Moi rodzice mieli najzwyklejsze kijki kupione w lidlu i długo z nich korzystali. Pewnie jeszcze gdzieś tam leżą.
Przy fajnej pogodzie to sama przyjemność!
Wolę sobie pobiegać. Na kije przyjdzie jeszcze czas, jak ze względu na wiek trudniej będzie biegać:-)
Ja często po lesie spaceruję - ale bez kijków
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź