Temat: Najlepsze auta dla kobiety
Nie wiem które auto wybrać, chodzi mi o samochód z salonu, nieduży, miejski, oszczędny ale też chciałabym żeby był ładny i niedrogi, co polecacie? Może peugeot?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie wiem które auto wybrać, chodzi mi o samochód z salonu, nieduży, miejski, oszczędny ale też chciałabym żeby był ładny i niedrogi, co polecacie? Może peugeot?
Koleżanka ma renault i sobie chwali, to podobne auto, nieduże, zwinne, oszczędne - w sam raz do jazdy po mieście.
No właśnie też mi kilka osób mówiło że francuskie samochody są w miarę niedrogie i najwygodniejsze dla kobiety
Ja kpiłam taki niezawodny i było cudownie, aż którejś nocy, jak wracałam z delegacji się popsuł. Dobrze, że jest pomoc drogowa [url]http://najlepszapomocdrogowa.pl/[/url] działa też w nocy - nie tylko przyjmuje zgłoszenia ale i wysyła pracownika od razu.
Ostatnio edytowany przez Miska999 (2018-01-25 14:57:12)
ja sobie zakupiłam właśnie takie małe auto bo model peugeot 208. Z całego serca mogę go polecić do miasta, a i na jakieś wycieczki też jest dobry. Malo pali i dobrze wygląda, a to chyba najważniejsze jest w samochodzie. Znajomy coś mi mówił że teraz wyprzedają swoje roczniki, więc może zajrzysz do salonu?
Dziewczyny polecam Wam Opla Corsę. Koniecznie w gazie Aktualnie taki mam. Kupowałam w salonie. I jestem z niego bardzo zadowolona:
jest wygodny
wszedzie da się nim wjechać
nie zajmuje dużo miejsca
pali malutko co było dla mnie ważne ponieważ bogaczem nie jestem i nie chcialam dużo płacić za benzynę
Jak dla mnie auto marzenie. Szczególnie,ze mam świadomość,ze nikt przede mną nim nie jeździł
ja uważam że nie ma babskich samochodów, przed kupnem jazda testowa na kilku lub kilkunastu modelach i wtedy można bez problemu podjąć decyzję
Ja zastanawiam się na zakupem BMW X5, np. takie jakie ma w swojej ofercie Autorawicki.pl. Poza tym uważam, że nie ma typowo "babskich" modeli samochodów i jeśli lubimy nieco większe auta, to powinnyśmy nimi jeździć.
Mi się to podoba https://www.honda.ca/civic_sedan/si-features
Ja zawsze marzyłam o garbusie nawet te nowe mi się całkiem podobają.
na mnie ogromne wrażenie zrobiła marka Mini, i raczej na Pacemana się skusze, oglądalismy autko w Bawaria Motors Mini, robi wrażenie, no i ekonomiczny, mało pali więc tym bardziej
takim miejskim autkiem jest nissan micra. Małe wszędzie się zmieści
Mnie podoba się BMW X5, np. takie z oferty na autorawicki.pl . Myślę, że ten model przypadnie do gustu każdemu, kto ceni sobie komfort jazdy.
Ja lubię ople, małe i zwinne, w sam raz dla kobiet!
Mazdy mają bardzo fajne modele, a w ich salonie można na jazdę próbną sie zapisac - więc warto skorzystać, bo najlepiej własnie wypróbować pierw samochód
A ja dopiero zaczynam przygodę z samochodami, szukam odpowiedniego kursu w Krakowie.
Szukam właśnie auta. Podobają mi się SUV-y, ale po pierwsze, nie stać mnie w tej chwili na takie auto, bo mam za dużo ważnych wydatków i za mało samozaparcia, żeby zacząć w końcu oszczędzać, no i nie posiadam zdolności kredytowej, po drugie, to byłby mój pierwszy samochód, więc chyba lepiej byłoby kupić coś małego, żeby nabrać wprawy w poruszaniu się po ciasnych miejskich uliczkach i zatłoczonych parkingach.
Rozważając zakup auta biorę pod uwagę to, że jeśli do tej pory nie byłam kierowcą, to nie ma sensu inwestować w auto marzeń, które będę prawdopodobnie zajeżdżać brakiem umiejętności i lepiej kupić coś, czego nie będzie szkoda tak eksploatować, a jak już nabędę wprawy, to wtedy kupić sobie lepsze autko.
W zasadzie nie potrzebuję auta do życia w moim mieście:
- mam wszystko czego potrzebuję blisko, na tyle blisko, że wszędzie wygodnie jest dotrzeć pieszo, bo w takim punkcie mieszkam, a miasto nie jest duże,
- mam 50% zniżki na komunikację miejską, więc mogę przemieszczać się za grosze,
- uwielbiam jeździć rowerem, poza tym tak jest bardziej eko i przydaje się trochę ruchu, na który nie mam czasu w domu, a w całym mieście na praktycznie każdym chodniku są wyznaczone ścieżki rowerowe.
ALE:
- w weekendy studiuję w innym mieście, gdzie od dworca na uczelnię mam 50 minut drogi i choć połączenia busami między miastami są tanie i średnio co godzinę, to sprytni ludzie zorganizowali grafik tak, że pomiędzy zajęciami w jednej części miasta i w drugiej jest 5-15 minut przerwy i nie ma siły, żeby dostać się w takim czasie na kolejne zajęcia bez auta. Nie chcę ciągle prosić kogoś o podwózkę. Na ponad 70 osób na roku prawie każdy ma własne auto i są ogromne problemy z parkowaniem, a mimo to ludzie nie przemieszczają się między budynkami uczelni po kilka osób w jednym aucie, tylko wsiadają w swoje i walczą o miejsca parkingowe. Taki klimat.
I dlatego potrzebuję auto.
Za każdym razem, jak znajduję w miarę fajne autko, wyszukuję sobie o nim w Internecie informacji na stronach motoryzacyjnych. Jakie są najczęstsze awarie w tym modelu, jakie wady, jakie zalety. I w ten sposób odrzuciłam już chyba wszystkie modele, oprócz VW golfa Naprawdę, jak czytam o tych wszystkich częściach, które trzeba regularnie wymieniać, o tym jak wiele z nich regularnie psuje się w konkretnych modelach, to odechciewa mi się samochodu i rozważam dojazdy taksówką.
> patra napisał/a:
> Nie wiem które auto wybrać, chodzi mi o samochód z salonu, nieduży, miejski, oszczędny ale też chciałabym żeby był ładny i niedrogi, co polecacie? Może peugeot?
Jak o autach mowa to polecam dywaniki samochodowe, t szeroki wybór akcesoriów samochodowych takich jak maty oraz wkładki do bagażników, pokrowce na fotele samochodowe, mobilne garaże, także akcesoria do transportu zwierząt oraz ochrony pojazdu.
Moim zdaniem nie istnieje coś takiego jak babskie auto
Dla mnie małe niezawodne "babskie auto" to ford k. Wszędzie nim zaparkuję, pali niewiele, a i trójkę swych dzieci w wieku szkolnym mieszczę dzięki Smart Kid Belt. Urządzenie, które zapewnienia im bezpieczną i komfortową jazdę co potwierdzają jego atesty i homologacja.
Ostatnio edytowany przez Aza (2020-01-12 19:52:38)
Mnie się babskie auto kojarzy z mały rozmiarem.
Citroen ma fajne autka☺
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź