Odp: Jakie dietetyczne jedzenie do pracy?
może własnoręcznie przygotowane batoniki muesli?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
może własnoręcznie przygotowane batoniki muesli?
ja polecam catering dietetyczny. Jeśli pracujecie i nie macie opcji zjedzenia normalnego,zdrowego posiłku dzwonicie po dowóz- tzw. dieta z dowozem.
Posiłki do pracy można przygotować łatwo i zdrowo, tylko trzeba wiedzieć jak i na początku, gdy nie ma się wprawy, może to trochę trwać. Ja ostatnio spożywam kurczaka z kaszą jaglaną i to danie bardzo przypadło mi do gustu. Szczególnie kiedy przeczytałam , że mięso wcale nie jest takie złe. To dobrze, bo kurczaka bardzo lubię.
ja też nie wyobrażam sobie innego rozwiązania jak catering dietetyczny. Lubię jeść zdrowo, ale niestety praca nie pozwala mi spędzać zbyt wiele czasu w kuchni, dlatego zdecydowałam sie na wsparcie profesjonalistów. Polecam zwłaszcza osobom, ktore cenią sobie jakość produktów. sama jestem wege i naprawde sporo sie naczytalam na ich temat, bo jak wiadomo nie wystarczy tylko kupic ziemniaka czy pomidora trzeba wiedziec gdzie kupic najlepszego no i jak go podac. tutaj naprawde menu jest rewelacja.
Podobno te jedzenie jest niesmaczne z tych cateringów. Ja zdrowo się odżywiam i nie ma dnia abym nie zjadła miski płatków. Jak chcecie ich spróbować to polecam:)
@stila to zależy kto co lubi... ja nie jadłam lepszego. Posiłki przyjeżdżają z macro bios bar świeże, warzywka i owoce są z ekologicznych upraw - to naprawde dobry produkt. Na wszystko zreszta maja certyfikaty. dania sa fantazyjne, nie ma nudy - jest pomysl zresszta na stronce maja podana propozycje menu na kazdy tydzien. no dla mnie np. planowane na środę krem z dyni i kukurydzy z curry, gałką muszkatołową i świeżym tymiankiem czy Orkiszowe tagiatelle z cieciorką w sosie pomidorowym jest mocne
Ja muszę coś podgryzać...wiec z dwojga złego biorę do pracy marchewki i sobie skubię, lub orzechy:)
Ja przez jakiś czas szykowałam sobie lunch-boxy do pracy - różnego rodzaju sałatki itp. Jednak było to dość czasochłonne. A jak jeszcze dodatkowo obliczałam kaloryczność i ilość składników odżywczych - pochłaniało naprawdę wiele czasu.
Więc wróciłam do zwykłych kanapek i jogurtów. Ostatnio jednak zaczęłam się zastanawiać nad cateringiem dietetycznym. Na stronie, jednej z firm cateringowych, znalazłam nawet taką specjalną opcję - "dieta Lunchbox Optimal". Zamawiając tą opcję dostaje się 2 posiłki do pracy o łącznej kaloryczności 800 kcal. Na dzień wychodzi około 30 złotych, więc moim zdaniem całkiem w porządku cena - biorąc pod uwagę, że posiłki są zbilansowane no i oszczędzamy sporo czasu Znacie jeszcze jakieś firmy cateringowe, które mają w swojej ofercie właśnie takie rozwiązanie - lunchboxów do pracy?
Zgadzam się w 100% z moim poprzednikiem. Nic dodać, nic ująć...
Ja piję koktajle z owsianką w pracy.
Ja często zabieram kaszotto z warzywami i odgrzewam na lunch:)
Owoce wymieszane z jogurtem, oczywiście niesłodzonym...
Ja robię teraz sałatki warzywne z dodatkiem kaszy kuskus
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź