Temat: Rude włosy
Farbujecie się na rudo? A może macie naturalnie miedziane włosy? Co sądzicie o tym kolorze włosów?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Farbujecie się na rudo? A może macie naturalnie miedziane włosy? Co sądzicie o tym kolorze włosów?
Naturalne rude włosy wyglądają oryginalnie, ale sama nie chciałabym ich mieć z jednego powodu - bo razem z nimi ma się też bladą cerę i piegi, które się nasilają zwłaszcza latem... U dziewczyny można je jeszcze jakoś zakryć podkładem i pudrem, ale u facetów to jest tragedia, niektórzy mają po prostu czerwoną twarz od nich...
Ja mam naturalne jasnorude włosy i bardzo mi pasują, a piegi rozjaśniam kremami, wcale nie jest ich tak dużo
nie, nie pasuje mi rudy, aczkolwiek kiedyś eksperymentowałam z kolorami, miałam czarny, czaerwony, fioletowy, a teraz złoty blond
Sama nie miałam nigdy rudych włosów, ale moja koleżanka miała w podstawówce przez to ciężkie życie, ciągle ją przezywali "lisica";/
To według mnie bardzo ładny i też intrygujący kolor. Kiedy miałam włosy zafarbowane na ten kolor to wydaje mi się, że bardziej zwracałam na siebie uwagę i częściej słyszałam komplementy oraz uwagi na mój temat to było na pewno bardzo miłe!
Rude są fajne ale żeby zachować intensywny kolor trzeba używać dobrych odżywek do włosów farbowanych z W przypadku rudego koloru to ma szczególne znaczenie
Rude włosy bardzo mi się podobają, ale niestety nie jest mi dobrze w tym kolorze. Mam włosy rozjaśniane i też muszę je dobrze odżywiać. Korzystam z zabiegów regenerujących w salonie a w domu używam odżywek. Tu są naprawdę dobre Są też świetne szampony i maski. Bez odżywienia rozjaśniane włosy bardzo się niszczą.
Rudy to jeden z najpiękniejszych kolorów moim zdaniem, ale niestety nie każdemu pasuje. Zauważyłam po znajomych, że ten kolor dodaje pewności siebie. Jeśli tylko Ci się podoba- farbuj się bez zastanowienia
Niestety mam bląd włosy a zakochana jestem w takim ognistym rudym kolorze, niestety nie uznaje farbowania i niszczenia włosów więc pozostaje mi być zadowolona z mojego naturalnego koloru
no tylko niestety rude włosy naturalne są dość grube i ciężko je ułozyć, wiem coś o tym ja dość długo układałam na szczotce ale strasznie długo to trwało. Od niedawna mam volumizer z Rowenty i powiem wam że zdecydowanie łatwiej jest mi się ogarnąć rano z włosami Wygląda to mniej więcej tak i jest naprawdę łatwe w użyciu
hej dziewczyny jakie macie propozycje na włosy krecone to znaczy chodzi mi o fryzury czy pielegnacje,czy obcięcie chyba ze tylko w gre wchodzi ich wycieniowanie
wczoraj widziałam dziewczynę w rudych włosach ,a pasemka miała białe -według mnie wyglądała odlotowo
Bratowa mojego Lubego farbuje się na rudo. Cudnie wygląda. Nie jest blada, wręcz przeciwnie. Ma za to piegi. Bardzo dobrze jej w tym kolorze. Zdecydowanie lepiej niż w naturalnym brązie. Z tego co kojarzę to była u fryzjera i on jej w jakimś programie dobrał kolor
Ostatnio robiłam pasemka i fryzjerka mi zaproponowała między innymi rude pasemka byłam troszkę w szoku ,bo nigdy nie miałam tego koloru,ale się zgodziłam ,lubię eksperymentować
Rude włosy są bardzo ładne. Czasami farbuję sobie włosy na rudo.
Ja tez lubię eksperymentować z kolorem włosów. Kiedyś weszłam do salonu z długimi jasnobrązowymi włosami a wyszłam w krótkiej, jasnorudej fryzurce, to było dopiero szok dla znajomych
Rude są rewelacyjne, ale, niestety jeżeli farbowane to zdecydowanie szybko kolor się wypłukuje, taki niestety "urok"
Rude, czerwone.. dodają charakteru...
Rude włosy są przepiękne i świetnie się w nich czułam. Niestety coś mnie pokusiło i zmieniłam kolor na czarny Chciałabym jednak wrócić do rudego koloru i zastanawiam się czy jest wskazane. Jak myślicie? Najgorsze w rudych włosach jest to, ze kolor bardzo szybko się spłukuje i płowieje, szczególnie latem
Myślę, że jest bezpieczne... tylko musisz użyć odpowiednich farb, ja polecamarby bez amoniaku powinno być w porządku
Słyszałam że farby bez amoniaku są bardzo słabe i są tak samo naszpikowane chemią jak inne. Myślę coraz częściej o wizycie w hair Design na Karmelickiej w Krakowie - Wydaje mi się, że najlepszą opcją dla mnie będzie farbowanie w profesjonalnym salonie.
ja znowu słyszałam, że farby bez amoniaku są lepsze dla naszych włosów.
Bardzo podobają mi się rude włosy, miedziane są super, ale mi w nich nie do twarzy - dlatego ja noszę się w brązach ciemny brąz to podstawa dla moich włosów.
Miedziane mi się bardzo podobają, ale te bliższe brązom nie rudości, takie kolorki są świetne . Rude to cięższy temat, niektórym pasują, ale nie jest to bezpieczny kolor który się zazwyczaj sprawdza jak ciepły brązik
ja mam blond ani śni mi się rudy, ale niektórym bardzo pasuje
Za to jaki mamy kolor włosów odpowiada melanina ja właśnie wolałabym być blondynką a jestem szatynką
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź