Temat: Fototapeta - jaką wybrać?
Co myślicie o fototapetach w mieszkaniu? Ja chcę taką z motywem krajobrazu, wydaje mi się że powiększy optycznie salon.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co myślicie o fototapetach w mieszkaniu? Ja chcę taką z motywem krajobrazu, wydaje mi się że powiększy optycznie salon.
Fajne są też takie ze zwierzętami:)
To wszystko zależy od tego do jakiego pomieszczenia chcesz ta fototapetę. Jeśli do kuchni to moim zdaniem świetnie sprawdzają się motywy z roślinkami np. [img=owoce]http://demur.pl/system/photos/56/original/owocowo-warzywna-kuchnia-do-kuchni-fototapety-demur.jpg?1342881052[/img].
Jeśli myślisz o fototapecie w salonie, to ja osobiście jestem zakochana w motywach starych drzew. np.
[img=drzewo]http://agatonstudio.pl/1453-7147-thickbox/fototapeta-most-drzewa.jpg[/img].
A jeżeli w salonie, to już masz tak szerokie pole do popisu, że zdecydowanie sobie coś wybierzesz
Bardzo mi się podoba np.
[img=dmuchawiec]https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSjsjT8_e39uiR-jgpmv2QF-CmKllKJ4ZwVI94PGMc9i73TuAtMJA[/img].
albo
[img=most]http://demur.pl/system/photos/69/original/fototapeta-energetyczny-salon-mosty-fototapety-demur.jpg?1349124666[/img].
Tak więc, jak już nietrudno się domyślić fototapeta w mieszkaniu to dla mnie idealna opcja. Pasują dosłownie wszędzie
Mnie fototapeta szybko by się znudziła w jednym wzorze i dlatego maluję ściany.
Dla mnie też te barwy są zbyt intensywne do mieszkania. Lepiej sprawdziłyby się może w biurze/kawiarni/pubie.
Oryginalną odpowiedzią na wszechobecne fototapety jest sztukateria wewnętrzna. Różnorodność kształtów i elementów pozwala na wkomponowanie się w każdy styl wnętrza, a możliwość ich malowania umożliwia łatwe dopasowani do całej kolorystyki.
Listwy ścienne mogą stanowić obramowania dla obrazów czy zdjęć, a również same tworzyć nietuzinkową dekorację. Panele dekoracyjne 3D posiadają niesamowite rzeźby dzięki czemu ściana nabierze oryginalnego efektu wizualnego.
świetnie się prezentuje
To prawda, że sztukateria świetnie sprawdza się, jeśli ktoś często lubi malować ściany, jednak to fototapety w prosty sposób mogą optycznie powiększyć przestrzeń.
Niektóre z tych fototapet są cudne
Ostatnio edytowany przez sobaja22 (2015-07-17 10:52:10)
Podobają mi się fototapety z motywami krajobrazu. Pamiętam ,że były modne kilkanaście lat temu. Obecnie znowu są na topie ( w sklepie mają dobre ceny, zamawiałam tam fototapetę do salonu oraz do sypialni).
Ja się też zakochałam w fototapetach Do sypialni jest tyyyyle wzorów, że mam problem, żeby się zdecydować na coś konkretnego Co kolejna to ładniejsza Przyklejał ktoś z was sam taką fototapetę? Czym to w ogóle kleić, zwykłym klejem do tapet? Myślałam, żeby zaangażować brata, żeby mi pomógł przykleić, ale nie chciałabym jej zepsuć i narobić sobie podwójnego wydatku... A z "fachurami" różnie to bywa
Cześć wam mi też się bardzo podobają tapety ścienne. Jesteśmy właśnie z moim kochanym narzeczonym na etapie urządzania naszego wymarzonego domku. Kurczę szukam wszędzie tych tapet na ściany jest tego do groma aż ciężko się zdecydować na cokolwiek. I no trochę ceny też są za jakąś fajną wysokie. My nie chcemy jakichś tam standardowych tylko takie wyszukane za co ceny są windowane i zostaje jeszcze kwestia przyklejenia, że tego nie popsuć. Bo wtedy to już całkiem lipa kasa wydana tapetę a efektu nie ma!!!
Ja nie jestem zwolenniczką tapet. Uważam, że znacznie lepiej we wnętrzach postawić na farby - dużo łatwiej takie pomieszczenie potem odświeżyć.
Fototapety są świetne, ja mam u siebie w salonie i sypialni bo odkąd zobaczyłam taki patent u mojej koleżanki to się zakochałam. Wygląda to świetnie i daje niepowtarzalny efekt. Ale takie tapety to najlepiej kupować w internecie bo mnie te sprzedawane w normalnych sklepach się nie podobają i są o wiele droższe.
Szukając odpowiedniej fototapety trafiłem na taki artykuł , warto przeczytać myślę, bo nie ma nic gorszego jak przyklejenie fototapety i uczucie że jednak tu nie pasuje
U mnie najlepiej sprawdzi się tapeta w odcieniach zieleni, bo to kolor, który mnie najbardziej relaksuje
A to nie tapeta tylko panel dekoracyjny - bardzo podoba mi się ta szkocka krata:) w voxie go zobaczyłam
[img=PunBB bbcode test]http://static1.vox.pl/files/wkp/zasoby/indeksy/zdjecia/paneldekoracyjnyscotchgaleria2_www2_w400-h400-q95.jpg[/img]
Ostatnio edytowany przez ellam (2015-11-19 17:03:41)
Super wygladają, zwłaszcza to miasto.
Aprops miast to zobacz tutaj piękne panoramy ale do czegoś takiego jest potrzeba spora ściana aby był fajny efekt w.g mnie.
Mi się coś takiego nie podoba. Może w salonie urody, czy w biurze - okej, ale w domu - nie bardzo.
Każdy jest indywidualny i każdemu podoba się coś innego, widziałam rewelacyjne fototapety , mnie przypadają do gustu np, Nowy Jork, miasto oświetlone coś w tym stylu. Coraz częściej u znajomych pojawiają się fototapety i tak sobie myślę ze i może ja bym coś zmieniła we wnętrzu swojego niewielkiego domu.
Zobaczcie w taniejdladomu.pl, mają 3000 wzorów do wyboru!
Krajobrazy,to chyba nalepszy wybór i najpiekniejszy efekt!
Ja lubię fototapety ze zwierzętami
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź