Flądra z patelni

15 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    flądra
    sól
    pieprz
    masło cytryna
    mąka
    dekoracja
    masło


      Flądrę czyścimy, myjemy, posypujemy solą i pieprzem.

      Do środka wkładamy zioła i kawałki masła.

      Obtaczamy w mące i smażymy na dużej ilości oleju na złoty kolor.

      Podajemy z wiórkami masła i cytryną.

      Pasuje do frytek ale z chlebkiem też bardzo smakuje.

      Można też upiec na grillu ( w foli z masełkiem i warzywami i ziołami)

      file1263593808



      FORUM - bieżące dyskusje

      Doda Dream Show
      Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
      Pracoholizm
      AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
      klejenie butów
      Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
      Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
      Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....