Flaczki z boczniaków

17 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    50 dkg boczniaków
    marchew
    pietruszka
    seler
    przyprawa do flaków
    lub
    vegeta
    pieprz
    papryka słodka i ostra
    majeranek
    gałka
    imbir
    masło


      Ugotować wywar z warzyw. Boczniaki opłukać, pociąć w cienkie paseczki. Usmażyć na maśle.
      Warzywa z wywaru zetrzeć na grubej tarce i wrzucić  do wywaru razem z boczniakami. Jeszcze podgotować z 15 min. Doprawić. Można zrobić zasmażkę ale nie koniecznie.
      Podawać z pieczywem.

      file1263741016



      FORUM - bieżące dyskusje

      Wolontariat zagraniczny
      Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
      Cukrzyca za ciąża
      Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
      Sieć C&A
      No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
      57 proc. osób do 40 roku życia nie …
      I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...