Fishburger w 25 min:)
Dzieciaki z mojej rodziny uwielbiają zajadać się tymi prostymi w przygotowaniu smakołykami:)
Składniki:
- 1 filet rybny
- mąka pszenna
- jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
- 10 dag żółtego sera
- pomidor
- 2 duże bułki, mogą być z sezamem
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Fileta przekrawujemy na połowę, obmywamy, osuszamy i opruszamy z obu stron solą i pieprzem. Następnie obtaczamy go w mące i roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej. Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy, któtko rybę z obu stron. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach a pomidora myjemy i kroimy w plastry. Bułki na pół przekrawujemy. Na spód każdej bułki kładziemy: 1/6 sera, pół fileta, 1/6 sera, plaster pomidora i ponownie 1/6 sera. Przykrywamy drugą połową bułki i dociskamy. Fishburgery układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową i w tem. 180 stop. zapiekamy je 10 min. Podajemy je na ciepło z majonezem lub ketchupem.