Filety z kurczaka w szynce parmeńskiej

8 marca 2011, dodał: Isiaaa20
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 6 łyżek oliwy z  oliwek
  • 1/3 szklanki białego wina
  • mieszanka mrożonych warzyw na patelnię, pokrojonych w wąskie paski
  • rozmaryn, sól, ostra papryka mielona
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu pomidorowego lub keczupu

  • Mrożone warzywa, np. marchewka, pietruszka, seler, papryka, cebula, kiełki bambusa, można oczywiście zastąpić świeżymi warzywami.
  • Umyte, osuszone, doprawione solą i pieprzem filety smażę na patelni na 3 łyżkach oliwy, na złoty kolor. Zdejmuję z patelni, doprawiam rozmarynem i papryką, zawijam w 2 plastry szynki, zrumieniam.
  • Na patelni na pozostałych 3 łyżkach oliwy smażę warzywa, podlewam białym winem, doprawiam solą, pieprzem, sosem sojowym i pomidorowym. Na sam koniec smażenia na warzywa układam piersi kurczaka zawinięte w szynkę, przykrywam i razem podgrzewam.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...