Filet z kurczaka w skórce serowej
Artykuł zewnętrzny
Składniki
filet z kurczaka: 60 dkg, rozmaryn: 1 łyżka, oregano :1 łyżka, tarta bułka; 1 szklanka, starty parmezan :1 łyżka, jajka :2, woda:2 łyżeczki, oliwa: 3 łyżki, sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzania
W misce dokładnie rozmieszać jajka z wodą Filety oprószyć rozmarynem, oregano, solą i pieprzem., dokładnie wetrzeć przyprawy w mięso, odstawić na 30 minut. Każdą porcje zanurzać w miksturze jajecznej, a następnie obtoczyć w bułce z serem. Skropić oliwą. Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyć w wodzie, nabić na nie porcje mięsa. Piec na średnio nagrzanym grillu odwracając co 3 minuty do momentu aż mięso będzie odpowiednio wypieczone. Niezapomniany smak!