Filet z kurczaka w skórce serowej

25 stycznia 2012,
dodał: siwa0010
Artykuł zewnętrzny

Składniki

filet z kurczaka: 60 dkg, rozmaryn: 1 łyżka, oregano :1 łyżka, tarta bułka; 1 szklanka, starty parmezan :1 łyżka, jajka :2, woda:2 łyżeczki, oliwa: 3 łyżki, sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzania

W misce dokładnie rozmieszać jajka z wodą Filety oprószyć rozmarynem, oregano, solą i pieprzem., dokładnie wetrzeć przyprawy w  mięso, odstawić na 30 minut. Każdą porcje zanurzać w miksturze jajecznej, a następnie obtoczyć w bułce z serem. Skropić oliwą. Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyć w wodzie, nabić na nie porcje mięsa. Piec na średnio nagrzanym grillu odwracając co 3 minuty do momentu aż mięso będzie odpowiednio wypieczone. Niezapomniany smak!



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...