Faszerowany bakłażan

8 września 2012,
dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny

Faszerowany bakłażan
(porcja na 2 os.)
Składniki:
  • 1 duży bakłażan
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 450 g mięsa mielonego
  • garść przypraw do mięsa mielonego, pieprz cayenne, zioła prowansalskie
Bakłażana przekroić na pół
miąższ wykroić ( u mnie najlepiej sprawdziła się łyżka metalowa do lodów, kupiona w Tchibo).
Posolić wnętrze i miąższ, odczekać 1 godz i później odcisnąć. Miąższ pokroić w kostkę, paprykę i cebulę. Przesmażyć na patelni. Do tych składników dodałam mięso mielone, wymieszałam, przyprawiłam. Smażyłam wszystko ok. 15 min. Do wnętrza bakłażana włożyłam nadzienie i  zapiekałam ok. 40 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...