Faszerowany bakłażan

8 września 2012,
dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny

Faszerowany bakłażan
(porcja na 2 os.)
Składniki:
  • 1 duży bakłażan
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 450 g mięsa mielonego
  • garść przypraw do mięsa mielonego, pieprz cayenne, zioła prowansalskie
Bakłażana przekroić na pół
miąższ wykroić ( u mnie najlepiej sprawdziła się łyżka metalowa do lodów, kupiona w Tchibo).
Posolić wnętrze i miąższ, odczekać 1 godz i później odcisnąć. Miąższ pokroić w kostkę, paprykę i cebulę. Przesmażyć na patelni. Do tych składników dodałam mięso mielone, wymieszałam, przyprawiłam. Smażyłam wszystko ok. 15 min. Do wnętrza bakłażana włożyłam nadzienie i  zapiekałam ok. 40 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...