Faszerowany bakłażan | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Faszerowany bakłażan

8 września 2012, dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Faszerowany bakłażan
(porcja na 2 os.)
Składniki:
  • 1 duży bakłażan
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 450 g mięsa mielonego
  • garść przypraw do mięsa mielonego, pieprz cayenne, zioła prowansalskie
Bakłażana przekroić na pół
miąższ wykroić ( u mnie najlepiej sprawdziła się łyżka metalowa do lodów, kupiona w Tchibo).
Posolić wnętrze i miąższ, odczekać 1 godz i później odcisnąć. Miąższ pokroić w kostkę, paprykę i cebulę. Przesmażyć na patelni. Do tych składników dodałam mięso mielone, wymieszałam, przyprawiłam. Smażyłam wszystko ok. 15 min. Do wnętrza bakłażana włożyłam nadzienie i zapiekałam ok. 40 min.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz