Faszerowane ziemniaki z kiełbasą

15 grudnia 2011, dodał: barbara64
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ziemniaki duże

kiełbasa wędzona – może być salami

ser żółty 150 g.

pęczek zieleniny

2 ząbki czosnku

śmietana

sól do smaku

Przygotowanie:

Ziemniaki myjemy w mundurkach. Nadzienie: kiełbasę kroimy w kostkę, posypujemy startym serem i pociętą zieleniną i zmiażdżonym czosnkiem – wszystko mieszamy. Bierzemy folię – rwiemy do każdego ziemniaka. Kładziemy ziemniak w folię kroimy na 4 części, solimy. Wkładamy na 40 minut do piekarnika (180 stopni). Po upieczeniu wyjmujemy. Umieszczamy w środku każdego ziemniaka nadzienie i wkładamy jeszcze do piekarnika na 10-15 minut do zrumienienia się sera. Podawać w folii na talerzu. W środek wlać śmietanę.

file1286047307



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz