Faszerowane pomidory
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
- 3 pomidory
- 3 kromki suchego chleba
- trochę soli i pieprzu
- 3 plasterki białego sera
- koperek
- majonez
- szczypiorek
- oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE:
Pomidory umyć.Odciąć wierzchołki i łyżką wybrać miąższ. Wydrążone pomidory i odcięte wierzchołki oprószyć solą oraz pieprzem.Miąższ z pomidorów drobno posiekać. Kromki chleba pokroić w kosteczkę(grzanki).Troszkę sera położyć na spód wydrążonych pomidorów.Na oliwie podsmażyć grzanki,dodać miąższ z pomidorów i wymieszać, chwilkę podsmażyć.Nadziać miąższem pomidory.Na wierzch ułożyć ser i posypać koperkiem.Zapiec.Zakropkować majonezem:-) i udekorować szczypiorkiem.