Faszerowane pomidory

29 października 2012, dodał: Marta11986
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 3 pomidory
  • 3 kromki suchego chleba
  • trochę soli i pieprzu
  • 3 plasterki białego sera
  • koperek
  • majonez
  • szczypiorek
  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE:

Pomidory umyć.Odciąć wierzchołki i łyżką wybrać miąższ. Wydrążone pomidory i odcięte wierzchołki oprószyć solą oraz pieprzem.Miąższ z  pomidorów drobno posiekać. Kromki chleba pokroić w  kosteczkę(grzanki).Troszkę sera położyć na spód wydrążonych pomidorów.Na oliwie podsmażyć grzanki,dodać miąższ z pomidorów i wymieszać, chwilkę podsmażyć.Nadziać miąższem pomidory.Na wierzch ułożyć ser i posypać koperkiem.Zapiec.Zakropkować majonezem:-) i udekorować szczypiorkiem.

file1351526350