Faszerowane pieczarki

10 czerwca 2014, dodał: macpit1
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

24 duże pieczarki

1/4 filiżanki posiekanej cebuli

3 łyżki masła

2 łyżki mąki

1/2 łyżeczki majeranku

szczypta pieprzu

1/4 filiżanki białego wytrawnego wina

1/2 filiżanki posiekanej szynki-wędzona

łyżka posiekanej natki pietruszki

Pieczarki oczyścić, ogonki podsmażyć z cebulą, dodać mąkę , majeranek, pieprz, wymieszać. Wlać wino, smażyć do miękkości. Wymieszać z szynką, natką. Napełnić kapelusze pieczarek, owinąć folią, dodając do każdego pakunku odrobinę masła. Grillować ok 20 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...