Faszerowane pieczarki

10 czerwca 2014,
dodał: macpit1
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

24 duże pieczarki

1/4 filiżanki posiekanej cebuli

3 łyżki masła

2 łyżki mąki

1/2 łyżeczki majeranku

szczypta pieprzu

1/4 filiżanki białego wytrawnego wina

1/2 filiżanki posiekanej szynki-wędzona

łyżka posiekanej natki pietruszki

Pieczarki oczyścić, ogonki podsmażyć z cebulą, dodać mąkę , majeranek, pieprz, wymieszać. Wlać wino, smażyć do miękkości. Wymieszać z szynką, natką. Napełnić kapelusze pieczarek, owinąć folią, dodając do każdego pakunku odrobinę masła. Grillować ok 20 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...