Faszerowane dzwonka ze szczupaka na parze

6 listopada 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Faszerowane dzwonka ze szczupaka na parze :

Taka trochę namiastka faszerowanego szczupaka .Robię gdy potrzebne są 2 porcje .

Czas : 1,5 godziny

Składniki :

2 środkowe dzwonka ze szczupaka

2 jajka

2 łyżki pokrojonego koperku

6 płaskich łyżeczek kaszy manny błyskawicznej

sól

pieprz mielony

½ łyżeczki soku z cytryny

½ łyżeczki otartej skórki z cytryny

Ze środkowych dzwonek szczupaka usunąć mięso , kręgosłup i ości od skóry tak by jej nie uszkodzić .Ugotować na twardo 1 jajko , obrać i przekroić na pół na szerokość .

Mięso oczyścić ze wszystkich ości . Zmielić lub drobno pokroić . Dodać koperek , jajko szczyptę soli , mielonego pieprzu , sok z cytryny, skórkę z cytryny . Wyrobić masę . Podzielić na pół .Na rozłożoną skórę z dzwonek nałożyć masę mięsną .W każda wcisnąć ½ jajka , zawinąć skórę wokół masy tak by środek stanowiło ,, oczko „ z jajka , wokół masa mięsna i skóra .

Ułożyć na liściach kapusty lub pora na środkowej kondygnacji parowaru i gotować 30 minut od chwili kiedy woda zacznie wrzeć .

Podawać polane roztopionym masłem z ziemniakami i mizerią .

A tak robi się w kolejności :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ec80c60a83efefb6.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a7d47719171b018.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/142a2a417e942d9e.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/17986ad453767952.html

file1257508514