Faszerowana papryka z ryżem i mięsem mielonym
Składniki:
6 strąków czerwonej papryki,
cebula,
30 dag mięsa mielonego,
pół szklanki ryżu,
sól, pieprz do smaku
Sos pomidorowy: pół szklanki bulionu, łyżka koncentratu pomidorowego, 4 łyżki oleju, sól, pieprz
Ryż gotuję na sypko w osolonej wodzie zaś cebulę siekam na oleju(2 łyżki) szklę, mielone przyprawiam (sól, pieprz) i razem z cebulką chwilę na patelni przesmażyć muszę.
Gdy mięsko gotowe z ryżem dobrze mieszam potem środki z papryk zgrabnie wycinam i napełniam farszem te strąki czerwone, ściętym kapeluszem farszyk nakrywam.
Układam w naczyniu bulionem podlewam pokrywkę nakładam i hops do pieca, zapach się unosi drażni wszystkich nozdrza – taki zapach bowiem podnieca.
Gdy gotowe (30 min.) jeszcze sos pomidorowy by polać papryczki zrobiłam, jakże na talerzu smacznie wyglądają, nimi swoich gości raczyłam.
Smacznego!