Faszerowana papryka z ryżem i mięsem mielonym

16 stycznia 2012,
dodał: wodniczka100
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 strąków czerwonej papryki,

cebula,

30 dag mięsa mielonego,

pół szklanki ryżu,

sól, pieprz do smaku

Sos pomidorowy: pół szklanki bulionu, łyżka koncentratu pomidorowego, 4 łyżki oleju, sól, pieprz

Ryż gotuję na sypko w osolonej wodzie zaś cebulę siekam na oleju(2 łyżki) szklę, mielone przyprawiam (sól, pieprz) i razem z cebulką chwilę na patelni przesmażyć muszę.
Gdy mięsko gotowe z ryżem dobrze mieszam potem środki z papryk zgrabnie wycinam i napełniam farszem te strąki czerwone, ściętym kapeluszem farszyk nakrywam.
Układam w naczyniu bulionem podlewam pokrywkę nakładam i hops do pieca, zapach się unosi drażni wszystkich nozdrza – taki zapach bowiem podnieca.
Gdy gotowe (30 min.) jeszcze sos pomidorowy by polać papryczki zrobiłam, jakże na talerzu smacznie wyglądają, nimi  swoich gości raczyłam.

Smacznego!

file1326732564



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....