Faszerowana papryka

6 lutego 2010,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

6 sztuk papryki czerwonej, obieramy gniazda ze środka i myjemy. Kroimy 2 cebule drobno mieszamy z 0,50 kg mięsa mielonego, dodajemy 1 jajko, sól i pieprz, mieszamy. Gotujemy 3 woreczki ryżu, mieszamy jeszcze ciepły ryż z mięsem. Gotowym farszem napełniamy paptyki, wsadzamy do rondelka z nagrzanym tłuszczem. Dusimy pod przykryciem, dodając wody od czasu do czasu. Można podawać z sosem pomidorowym

file1265489886



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...