Faszerowana główka kapusty

30 września 2013, dodał: outside
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 średnia główka kapusty
50 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
10 dag ryżu
2 łyżki masła
2 cebule
litr bulionu wołowego
sos pomidorowy
koperek
pieprz, sól

Przygotowanie:
Z kapusty wykroić głąb. Włożyć ją do dużego garnka wycięciem do dołu. Gotować na małym ogniu, aż wierzchnie liście stracą kruchość.
Wyjąć główkę, ostudzić, ściągnąć elastyczne liście. Znowu włożyć do wody i dalej gotować, aż kolejne liście zmiękną. Ugotować ryż na półmiękko, cebulę posiekać i zrumienić na maśle. Dodać do mięsa i ryżu. Wymieszać i przyprawić. Z liści pościnać nerwy. Największe liście posmarować od środka warstwą mięsa z ryżem  cebulą. Przycisnąć kolejną warstwą liści, którą przełożyć znów tą masą. Utworzyć w ten sposób kilka warstw. Główkę włożyć do garnka, zalać gorącym bulionem, gotować n małym ogniu ok. godziny. Podawać z sosem pomidorowym, tak jak gołąbki.



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Polecam zajrzeć do DOZu, można u nich zamówić z dostawą do apteki stacjonarnej,...
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...