Faszerowana feta

11 sierpnia 2020, dodał: Redakcja
Artykuł sponsorowany

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Znudził ci się boczek z grilla lub kiełbaski? A może stawiasz na dania wegetariańskie – to danie wobec tego będzie z pewnością smakować tobie i twoim bliskim podczas ucztowania na świeżym powietrzu. Faszerowana grillowana feta to sposób na świetna przekąską  upalny dzień, doskonale komponuje się z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką z pomidorów i papryki.

faszerowana feta z grilla

Składniki:

– 150 g karczochów lub cukinii
– 75 g półsuszonych pomidorów
– 75 oliwek
– 2 ząbki czosnku
– 1 łyżeczka majeranku
– 2 kawałki sera feta (po 200 g)
– pieprz czarny

Przygotowanie:
Karczochy, pomidory i oliwki osączyć i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z majerankiem. Ser feta osączyć i najpierw przekroić w poprzek na pół, a następnie każdą połówkę na 2 plastry. Dolne plastry umieścić na 4 kawałkach folii aluminiowej. Rozłożyć na nich uzyskaną wcześniej mieszankę i doprawić pieprzem. Przykryć górnymi plastrami, lekko docisnąć. Każdą porcję zawinąć szczelnie w folię i piec na rozgrzanym grillu przez 15-20 min., aż ser zmięknie.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Szukasz sprawdzonych samochodów uży…
Ostatnio udało mi się natrafić na naprawdę fajny portal z aukcjami różnych samochodów. Można...
Jak usunąć kleszcza?
Najlepiej iść do przychodni - tam najlepiej to zrobią.
portale randkowe
Nie traktuję poważnie nikogo, kto nas takich portalach się ogłasza. To chyba wieczni chłopcy,...
Smog- problem dużych miast i nie ty…
Ludzie muszą ogrzewać domy, a niestety na razie ekologiczne rozwiązania są za drogie dla...