Faszerowana feta | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Faszerowana feta

11 sierpnia 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Znudził ci się boczek z grilla lub kiełbaski? A może stawiasz na dania wegetariańskie – to danie wobec tego będzie z pewnością smakować tobie i twoim bliskim podczas ucztowania na świeżym powietrzu. Faszerowana grillowana feta to sposób na świetna przekąską  upalny dzień, doskonale komponuje się z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką z pomidorów i papryki.

faszerowana feta z grilla

Składniki:

– 150 g karczochów lub cukinii
– 75 g półsuszonych pomidorów
– 75 oliwek
– 2 ząbki czosnku
– 1 łyżeczka majeranku
– 2 kawałki sera feta (po 200 g)
– pieprz czarny

Przygotowanie:
Karczochy, pomidory i oliwki osączyć i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z majerankiem. Ser feta osączyć i najpierw przekroić w poprzek na pół, a następnie każdą połówkę na 2 plastry. Dolne plastry umieścić na 4 kawałkach folii aluminiowej. Rozłożyć na nich uzyskaną wcześniej mieszankę i doprawić pieprzem. Przykryć górnymi plastrami, lekko docisnąć. Każdą porcję zawinąć szczelnie w folię i piec na rozgrzanym grillu przez 15-20 min., aż ser zmięknie.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...