URODA I ZDROWIE

Faszerowana feta

11 sierpnia 2020, dodał: Redakcja

Znudził ci się boczek z grilla lub kiełbaski? A może stawiasz na dania wegetariańskie – to danie wobec tego będzie z pewnością smakować tobie i twoim bliskim podczas ucztowania na świeżym powietrzu. Faszerowana grillowana feta to sposób na świetna przekąską  upalny dzień, doskonale komponuje się z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką z pomidorów i papryki.

faszerowana feta z grilla

Składniki:

– 150 g karczochów lub cukinii
– 75 g półsuszonych pomidorów
– 75 oliwek
– 2 ząbki czosnku
– 1 łyżeczka majeranku
– 2 kawałki sera feta (po 200 g)
– pieprz czarny

Przygotowanie:
Karczochy, pomidory i oliwki osączyć i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z majerankiem. Ser feta osączyć i najpierw przekroić w poprzek na pół, a następnie każdą połówkę na 2 plastry. Dolne plastry umieścić na 4 kawałkach folii aluminiowej. Rozłożyć na nich uzyskaną wcześniej mieszankę i doprawić pieprzem. Przykryć górnymi plastrami, lekko docisnąć. Każdą porcję zawinąć szczelnie w folię i piec na rozgrzanym grillu przez 15-20 min., aż ser zmięknie.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy depilatory laserowe do uż. domo…
Miałam kiedys taki depilator ;) Ahh te czasy ;) Bolało ;) Dzisiaj jednak wolę...
Ile już udało Wam się schudnąć?…
Wasze wpisy napełniły mnie optymizem, że dam radę zrzucić nieco kilogramów.Szukam fajnego programu...
Dieta podczas karmienia piersią
Niestety przytyłam znacząco po ciąży, jeszcze karmię mojego bobaska i szukam jakieś dobrej...
Onko-bieg
Dla mnie lepsze są inicjatywy, z których kobiety chore na raka wynoszą jakąś...