Faszerowana cukinia z kaszą | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Faszerowana cukinia z kaszą

29 października 2012, dodał: Marta11986
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

SKŁADNIKI:

  • 1 cukinia
  • 1 paczuszka kaszy gryczanej
  • 1 cebula
  • 100g topionego serka
  • 5 dag żółtego sera
  • sól,pieprz,papryka słodka, papryka ostra, bazylia ( do smaku)
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki bułki tartej
  • natka pietruszki
  • 2 pomidory żółte

PRZYGOTOWANIE:

Cukinie umyć zimną wodą,odciąć końce i pokroić na ukośne grubsze plastry. Z plastrów cukinii wybrać miąższ. Pokrojone plastry obsypać słodką papryką i bazylią. Kaszę gryczaną ugotować w lekko osolonej oraz z łyżeczką oleju wodzie. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Zarumienić. Gdy kasza będzie ugotowana,odcedzić i przerzucić na patelnie. Wymieszać wraz z zarumienioną cebulką. Ser topiony pokroić w kosteczkę i dodać do farszu. Przyprawić solą,pieprzem,papryką słodką,papryką ostrą i bazylią. Pod koniec wsypać bułkę tartą i lekko zasmażyć. Blachę natłuścić. Przygotowanym nadzieniem napełnić plastry cukinii i przełożyć na blachę. Piec około20-25 minut. Pięć minut przed końcem zapiekania posypać plastry cukinii starkowanym żółtym serem. Udekorować pokrojonymi pomidorkami i natką pietruszki.

file1351528930

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Białe meble - polecacie czy nie?
Niezaprzeczalnym atutem białych mebli kuchennych jest fakt, że doskonale sprawdzają się w małych przestrzeniach, rozjaśniając...
Co myślicie o kobiecym stylu zarząd…
Kobiety w roli menedżerek zarządzają podmiotami w inny sposób niż płeć przeciwna, gdyż częściej...
Nadpotliwość
Podstawowym sposobem na nadpotliwość jest odpowiednia higiena ciała. Częstotliwość kąpieli należy dostosować do swojej...
Bielizna
Bielizna jest potrzebna każdej kobiecie by dać jej uczucie komfortu w każdej sytuacji, podkreślić...