Faszerowana cukinia grillowana

6 czerwca 2014, dodał: aniuska42
Artykuł zewnętrzny

Składniki

– 3 bądź więcej małych, młodych cukinii
– mielonka drobiowa
– 3–4 łyżki tartej bułki
– 15 dag startego żółtego dera
– cebula posiekana
– 2–3 ząbki czosnku
– świeża bazylia, zioła prowansalskie
– mielona słodka papryka i papryczka chili
– sól, pieprz
– sok z cytryny do skropienia cukinii

Sposób wykonania:
1. Cukinię przeciąć w pół
(jeżeli jest mała) -wydrążyć skropić sokiem z cytryny cukinię. Grubość mniej więcej 6 cm.
2. Mielonkę rozgnieć na jednolitą masę.Wymieszać z posiekaną cebulą tartą bułka, oraz żółtym serem. Doprawić czosnkiem, ziołami,paprykami pieprzem oraz solą.
3. Przygotowanym  farszem napełniamy cukinie jeżeli są młode z jednej cukinii mamy 2 porcje, jeżeli są większe, to układam na tackach do grillowania, aby farsz nam nie wypłynął.  Grillujemy około 30 minut



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz