Fasolowe reggae

8 lipca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 ząbki czosnku
1/2 szklanki posiekanej pietruszki
1/2 szklanki posiekanej kolendry
1 łyżeczka musztardy Dijon
5 łyżek czerwonego octu winnego
3/4 łyżeczki soli
świeżo zmielony pieprz
1/2 szklanki oliwy z oliwek extra virgin

1/4 szklanki suszonej zielonej fasoli
1/4 szklanki suszonej białej fasoli
2 szklanki zielonej fasolki szparagowej
1 puszka ciecierzycy
1 i 1/4 szklanki łuskanej zielonej soczewicy (edamame)
1 szklanka pomidorów cherry, kolorowych
Przygotowanie:
Zrobić sos ubijając musztardę, ocet, sól i pieprz, a następnie olej. Dodać zioła i przyprawy. Fasole namoczyć na noc i następnego dnia ugotować w wodzie do miękkości. Gdy będą miękkie, dodać zielony groszek i gotować razem przez 3 min. Następnie dodać soję i gotować przez 3 min. Odcedzić, przelać zimną wodą. Po ostudzeniu osuszyć. Wymieszać fasole, ciecierzycę z sosem doprawić solą i pieprzem. Dodać pomidorki i posypać pietruszką.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...