Fasolowe reggae

8 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 ząbki czosnku
1/2 szklanki posiekanej pietruszki
1/2 szklanki posiekanej kolendry
1 łyżeczka musztardy Dijon
5 łyżek czerwonego octu winnego
3/4 łyżeczki soli
świeżo zmielony pieprz
1/2 szklanki oliwy z oliwek extra virgin

1/4 szklanki suszonej zielonej fasoli
1/4 szklanki suszonej białej fasoli
2 szklanki zielonej fasolki szparagowej
1 puszka ciecierzycy
1 i 1/4 szklanki łuskanej zielonej soczewicy (edamame)
1 szklanka pomidorów cherry, kolorowych
Przygotowanie:
Zrobić sos ubijając musztardę, ocet, sól i pieprz, a następnie olej. Dodać zioła i przyprawy. Fasole namoczyć na noc i następnego dnia ugotować w wodzie do miękkości. Gdy będą miękkie, dodać zielony groszek i gotować razem przez 3 min. Następnie dodać soję i gotować przez 3 min. Odcedzić, przelać zimną wodą. Po ostudzeniu osuszyć. Wymieszać fasole, ciecierzycę z sosem doprawić solą i pieprzem. Dodać pomidorki i posypać pietruszką.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....