Fasolka szparagowa, kurczak i warzywa

14 września 2012, dodał: beti27
Artykuł zewnętrzny

Składniki dla 2 osób:

  • 2 filety z kurczaka
  • 1/2 kostki sera feta
  • 4 średnie marchewki
  • 1/2 cukinii
  • natka pietruszki
  • fasolka szparagowa (ilość wedle uznania)
  • bułka tarta (ilość wedle uznania)
  • oliwa z oliwek
  • masło (do podsmażenia bułki)
  • przyprawy


Fasolkę umyć, odciąć końce i ugotować w osolonej wodzie do momentu aż będzie miękka. Kurczaka, ser feta, cukinię i marchewkę pociąć w kawałki. Dno naczynia żaroodpornego polać małą ilością oliwy, następnie włożyć wszystkie składniki. Doprawić.Ja na wierzch dałam posiekaną natkę pietruszki. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut. Jak wszystko będzie gotowe w rondelku roztopić troszkę masła i  wsypać bułkę tartą. Trzymać na małym ogniu do momentu, aż bułka tarta całkowicie połączy się z masłem. U mnie do tego wszystkiego ziemniaczki :)

file1347631934



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...