Fasolka szparagowa, kurczak i warzywa

14 września 2012, dodał: beti27
Artykuł zewnętrzny

Składniki dla 2 osób:

  • 2 filety z kurczaka
  • 1/2 kostki sera feta
  • 4 średnie marchewki
  • 1/2 cukinii
  • natka pietruszki
  • fasolka szparagowa (ilość wedle uznania)
  • bułka tarta (ilość wedle uznania)
  • oliwa z oliwek
  • masło (do podsmażenia bułki)
  • przyprawy


Fasolkę umyć, odciąć końce i ugotować w osolonej wodzie do momentu aż będzie miękka. Kurczaka, ser feta, cukinię i marchewkę pociąć w kawałki. Dno naczynia żaroodpornego polać małą ilością oliwy, następnie włożyć wszystkie składniki. Doprawić.Ja na wierzch dałam posiekaną natkę pietruszki. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut. Jak wszystko będzie gotowe w rondelku roztopić troszkę masła i  wsypać bułkę tartą. Trzymać na małym ogniu do momentu, aż bułka tarta całkowicie połączy się z masłem. U mnie do tego wszystkiego ziemniaczki :)

file1347631934



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...