Fasolka szparagowa, kurczak i warzywa

14 września 2012,
dodał: beti27
Artykuł zewnętrzny

Składniki dla 2 osób:

  • 2 filety z kurczaka
  • 1/2 kostki sera feta
  • 4 średnie marchewki
  • 1/2 cukinii
  • natka pietruszki
  • fasolka szparagowa (ilość wedle uznania)
  • bułka tarta (ilość wedle uznania)
  • oliwa z oliwek
  • masło (do podsmażenia bułki)
  • przyprawy


Fasolkę umyć, odciąć końce i ugotować w osolonej wodzie do momentu aż będzie miękka. Kurczaka, ser feta, cukinię i marchewkę pociąć w kawałki. Dno naczynia żaroodpornego polać małą ilością oliwy, następnie włożyć wszystkie składniki. Doprawić.Ja na wierzch dałam posiekaną natkę pietruszki. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut. Jak wszystko będzie gotowe w rondelku roztopić troszkę masła i  wsypać bułkę tartą. Trzymać na małym ogniu do momentu, aż bułka tarta całkowicie połączy się z masłem. U mnie do tego wszystkiego ziemniaczki :)

file1347631934



FORUM - bieżące dyskusje

Sens życia - znacie go?
O tak, to może pozwolić poczuć sens każdego jednego dnia. :)
Klub 30+
Jak stuknęła mi czterdziestka, to zaczęłam doceniać tamten okres 30+. Szkoda tylko,...
Sieć C&A
I jak już spadną, to widać, ile są warte te rzeczy. Szkoda tylko...
Jak kształtować w dziecku postawy s…
Postawa rodziców może zaszczepić w dziecku pewne wartości. Oczywiście dzieciak przechodzi przez etap,...