Fasola po włosku w 30 min:)
Mojej rodzinie to danie bardzo zasmakowało a przyrządzenie jego zajęło mi zaledwie kilka minut:)
Składniki:
puszka czerwonej fasoli
puszka ananasa w kostkach
mały koncentrat pomidorowy
20 dag cienkiej kiełbasy
2 cebule oraz sól, pieprz i olej do smażenia
Przygotowanie:
Fasolkę oraz ananasa odsączamy, nie wylewając syrpu z ananasa. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy ją na oleju po chwili dodając kiełbasę i dalej przez moment podsmażamy. Następnie wlewamy do nich syrop z ananasa i dusimy wszystko 5 min. Po czym dodajemy fasolkę i ananasa i dusimy kolejne 7 min mieszając. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy doprawiamy solą i pieprzem i dusimy 10 min. Kiedy danie jest już gotowe nakładamy je na talerz, podajemy z chlebem:)
Smacznego!!!