Dziki ryż z warzywami
Artykuł zewnętrzny
to danie przygotujesz jedynie w 30 minut, najlepszy jest dziki ryż
1 Porcja 125 kcal
– 12,5 dag dzikiego ryżu
– 15 dag groszku konserwowego
– 15 dag kukurydzy konserwowej
– 2 ząbki czosnku
– 1 łyżka oliwy
– 2 kostki bulionu warzywnego
– 1 jogurt naturalny mały
– 1/2 łyżeczki papryki łagodnej
– 1 gałązka świeżej kolendry
Ryż ugotować w bulionie, wyłożyć na sito i osączyć, czosnek obrać, zmiażdżyć i usmażyć na oliwie. Dodać kukurydzę i chwilę smażyć, wsypać groszek i jeszcze chwilę smażyć, dodać ryż, wymieszać i podsmażyć. Paprykę i posiekaną kolendrę wymieszać z jogurtem, polać potrawę i od razu podawać.