Dżem brzoskwiniowy

26 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 3 kg brzoskwiń
  • 50 dkg cukru
  • 2 cytryny
  • Brzoskwinie zanurzyć we wrzątku,zdjąć skórkę,pozbawić pestki,podzielić na mniejsze kawałki.Zasypać cukrem.Odstawić na noc w chłodne miejsce. Dodać sok z cytryn,zagotować.Wymieszać.Gotować na wolnym ogniu około 15 min.Napełnić słoiki.Pasteryzować 20 min



    FORUM - bieżące dyskusje

    Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
    Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
    Jak ugotować kalafior?
    > Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
    sposób na paznokcie
    To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
    Metamorfoza fryzury
    Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...