Dyniowe Tagliatelle z Cheddarem

25 listopada 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo proste danie – co nie zmienia , że bardzo smaczne i wyjątkowo ładnie prezentujące się dzięki kolorowi makaronu .

Czas : 20 minut

Składniki :

  • 25 dag makaronu Dyniowe Tagliatelle
  • olej orzechowy
  • 1/2 szklanki pestek dyni
  • sól
  • pieprz czarny grubo mielony
  • Przyprawa Zioła Ogrodowe ( lub inna ziołowa ulubiona )
  • świeża natka pietruszki
  • świeża mięta

Zagotować osoloną wodę i na wrzątek wrzucić makaron. Ugotować go al dente . Odcedzić .Wrzucić do garnka w którym się gotował .

W czasie kiedy makaron się gotuje utrzeć na tarce jarzynowej ser i pokroić zioła. Pestki dyni uprażyć na lekko natłuszczonej olejem patelni.

Do ugotowanego – gorącego makaronu wlać 4 łyżki oleju orzechowego. Wsypać połowę sera , połowę natki pietruszki i mięty , pestki dyni, szczyptę mielonego pieprzu i przyprawy Zioła Ogrodowe. Wymieszać.

Podawać gorący posypując resztą sera, ziół i skrapiając odrobiną oleju. Można dodatkowo posolić do smaku.

file1322248671



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz