Dyniowe Tagliatelle z Cheddarem

25 listopada 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo proste danie – co nie zmienia , że bardzo smaczne i wyjątkowo ładnie prezentujące się dzięki kolorowi makaronu .

Czas : 20 minut

Składniki :

  • 25 dag makaronu Dyniowe Tagliatelle
  • olej orzechowy
  • 1/2 szklanki pestek dyni
  • sól
  • pieprz czarny grubo mielony
  • Przyprawa Zioła Ogrodowe ( lub inna ziołowa ulubiona )
  • świeża natka pietruszki
  • świeża mięta

Zagotować osoloną wodę i na wrzątek wrzucić makaron. Ugotować go al dente . Odcedzić .Wrzucić do garnka w którym się gotował .

W czasie kiedy makaron się gotuje utrzeć na tarce jarzynowej ser i pokroić zioła. Pestki dyni uprażyć na lekko natłuszczonej olejem patelni.

Do ugotowanego – gorącego makaronu wlać 4 łyżki oleju orzechowego. Wsypać połowę sera , połowę natki pietruszki i mięty , pestki dyni, szczyptę mielonego pieprzu i przyprawy Zioła Ogrodowe. Wymieszać.

Podawać gorący posypując resztą sera, ziół i skrapiając odrobiną oleju. Można dodatkowo posolić do smaku.

file1322248671



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...