Szybka przekąska z mozzarelli i pomidorów Zebra
Artykuł zewnętrzny
Szybka przekąska. Niby wygląda tak samo a smak inny. Taka zabawa kolorami. Zaczęło się od caprese.
Czas : 15 minut
Składniki :
- 2 jajka
- 3 pomidorki Lima
- 1 kulka mozzarelli
- bazylia
- natka pietruszki
- 4 łyżeczki majonezu
- sól
kilka łyżeczek salsy ( Portugalska zielona salsa – Zielona salsa z Lizbony)
Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą . Ostudzić . Obrać pokroić w plastry lekko posolić . Mozzarellę pokroić w plastry – lekko posolić . Pomidorki umyte pokroić w plastry . Plastry jednego pomidora przekładać plastrami jajka smarując je odrobiną majonezu by się zlepiały ( zrobić 2 ,, jajka ,, ) . Drugi pomidor przekładać w ten sam sposób mozzarellą ( tez zrobić 2 ,, jajka ,, ) .Spinać wykałaczkami lub zapinkami do koreczków . Dekorować bazylią i natka pietruszki. Obok podać salsę .