Duszone podroby drobiowe
Artykuł zewnętrzny
Bardzo smaczna i tania potrawa,polecam.
Składniki
60 dkg żołądków drobiowych
60 dkg serduszek drobiowych
2 cebule
sól
pieprz
majeranek
1 łyżka masła roślinnego
1 czubata łyżeczka przyprawy kucharek
słodka papryka
1 łyżka mąki
listek laurowy
Podroby drobiowe zalać wodą wymoczyć , zmieniając 3 razy wodę,odsączyć dobrze na sitku.
Masło roślinne rozgrzać na patelni, pokroić cebulę w piórka, zeszklić na patelni, wyjąć na talerzyk.
Włożyć podroby na patelnię, obsmażyć na złoty kolor , włożyć cebulę podlać wodą , wody ma być tyle żeby lekko przykryć podroby.
Dodać przyprawy,dusić pod przykryciem do miekkości.
Gdy wszystko jest miękkie, łyżkę mąki rozrobić z zimną wodą , tak żeby niebyło grudek,zaprawić mięsko,chwilę dusić mieszając.
Smacznego.