Duszone podroby drobiowe

3 marca 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczna i tania potrawa,polecam.

Składniki

60 dkg żołądków drobiowych
60 dkg serduszek drobiowych
2 cebule
sól
pieprz
majeranek
1 łyżka masła roślinnego
1 czubata łyżeczka przyprawy kucharek
słodka papryka
1 łyżka mąki
listek laurowy

Podroby drobiowe zalać wodą wymoczyć , zmieniając 3 razy wodę,odsączyć dobrze na sitku.
Masło roślinne rozgrzać na patelni, pokroić cebulę w piórka, zeszklić na patelni, wyjąć na talerzyk.
Włożyć podroby na patelnię, obsmażyć na złoty kolor , włożyć cebulę podlać wodą , wody ma być tyle żeby lekko przykryć podroby.
Dodać przyprawy,dusić pod przykryciem do miekkości.
Gdy wszystko jest miękkie, łyżkę mąki rozrobić z zimną wodą , tak żeby niebyło grudek,zaprawić mięsko,chwilę dusić mieszając.
Smacznego.

file1267634511



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...