Duszone podroby drobiowe

3 marca 2010,
dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczna i tania potrawa,polecam.

Składniki

60 dkg żołądków drobiowych
60 dkg serduszek drobiowych
2 cebule
sól
pieprz
majeranek
1 łyżka masła roślinnego
1 czubata łyżeczka przyprawy kucharek
słodka papryka
1 łyżka mąki
listek laurowy

Podroby drobiowe zalać wodą wymoczyć , zmieniając 3 razy wodę,odsączyć dobrze na sitku.
Masło roślinne rozgrzać na patelni, pokroić cebulę w piórka, zeszklić na patelni, wyjąć na talerzyk.
Włożyć podroby na patelnię, obsmażyć na złoty kolor , włożyć cebulę podlać wodą , wody ma być tyle żeby lekko przykryć podroby.
Dodać przyprawy,dusić pod przykryciem do miekkości.
Gdy wszystko jest miękkie, łyżkę mąki rozrobić z zimną wodą , tak żeby niebyło grudek,zaprawić mięsko,chwilę dusić mieszając.
Smacznego.

file1267634511



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...