Duszone grzyby w bułeczkach

16 września 2012,
dodał: Marylek19
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1kg maślaków, kurek lub innych grzybów, 4 łyżki masła, 2 cebule, 3 łyżki oleju, 4 podłużne bułki, gałka muszkatołowa, 4 łyżki śmietany, 2 łyżki mąki, sól, pieprz marki Prymat.

Sposób wykonania:

Grzyby dokładnie oczyścić,opłukać pod bieżącą wodą i starannie osuszyć.Większe sztuki pokroić w paski,mniejsze grzybki zostawić w całości.Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju.Dodać grzyby oraz masło.Przyprawić solą,pieprzem marki Prymat i gałką muszkatołową.Dusić pod przykryciem przez 20 min.Zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną.Z bułek wydrążyć środki.Następnie nałożyć do nich ostudzone porcje duszonych grzybów.Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....