Duszone grzyby w bułeczkach

16 września 2012, dodał: Marylek19
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1kg maślaków, kurek lub innych grzybów, 4 łyżki masła, 2 cebule, 3 łyżki oleju, 4 podłużne bułki, gałka muszkatołowa, 4 łyżki śmietany, 2 łyżki mąki, sól, pieprz marki Prymat.

Sposób wykonania:

Grzyby dokładnie oczyścić,opłukać pod bieżącą wodą i starannie osuszyć.Większe sztuki pokroić w paski,mniejsze grzybki zostawić w całości.Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju.Dodać grzyby oraz masło.Przyprawić solą,pieprzem marki Prymat i gałką muszkatołową.Dusić pod przykryciem przez 20 min.Zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną.Z bułek wydrążyć środki.Następnie nałożyć do nich ostudzone porcje duszonych grzybów.Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D