Dukanowska kwaśnica

30 lipca 2012, dodał: Aleex
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

• 2 wędzone udka kurczaka
• 70 dag kapusty kiszonej
• 1 cebula
• marchewka
• pietruszka
• kawałek pora
• kawałek selera
• sól, pieprz, ulubione przyprawy
• listek laurowy, ziele angielskie

Sposób przygotowania:

1. Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Włożyć do garnka. Dodać por, seler, ziele i listek.

2. Mięso kurczaka oddzielić od kości, podzielić na kawałki. Włożyć do garnka razem z kośćmi.

3. Cebulę pokroić w kostkę. Lekko zrumienić na suchej patelni. Dodać do garnka z resztą składników.

4. Składniki zupy zalać zimną wodą, doprawić. Zagotować.

5. Całość gotować około ½ godziny, aż do uzyskania aromatycznego wywaru.

6. Do zupy dołożyć kapustę kiszoną, można ją wcześniej posiekać. Jeśli zupa jest mało kwaśna, dolać sok z kapusty.

7. Kwaśnicę gotować do miękkości kapusty. Wyrzucić kości. Zupa ma być dość kwaśna, wyrazista w smaku.

8. Podawać gorącą.

Smacznego.

file1343685701



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...