Ciasto Duet ananasowy

1 grudnia 2010, dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • składniki na dwa biszkopty,
  • Puszka Ananasów,
  • kostka masła i margaryny,
  • 5 budyni,
  • jajka,
  • cukier,
  • litr soku ananasowego 100%,
  • 2 galaretki agrestowe Delecta,

Upiec dwa biszkopty jasny i ciemny,
Masa budyniowa: litr soku ananasowego i trzy budynie waniliowe ugotować i wlać gorący na biszkopt . następnie przełożć drugim biszkoptem.
Masa: 1 puszka ananasów- odlać sok, dopełnić wodą do pełnej szklanki. w tej wodzie wymieszać dwa budynie śmietankowe z 5 żółtkami i 2 łyżkami mąki pszennej oraz 1/2 szklanki cukru. Z 3/4 litry mleka zagotować i wlać rozcieńczony budyń. Ostudzić budyń i połączyć go z zmiksowaną 1 kostką masła i margaryną . Na koniec pokroić ananasy z puszki i wmieszać je w masę, wyłożyć na biszkopt.
Ugotować galaretkę i zalać wierzch placka ( można dodać owoce do dekoracji)
Wykonanie: biszkopt jasny-budyń ananasowy-biszkopt ciemny- masa z kawałkami ananasów-galaretka z owocami.

file1291219105



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...