Drobiowa chińszczyzna z patelni

16 lutego 2011, dodał: malgosia74
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka,
  • mrożone „chińskie warzywa”,
  • kiełki sojowe,
  • sos słodko-kwaśny może być Uncle Bens,
  • sos sojowy,
  • 3łyżki oleju,
  • ząbek czosnku

Mięso pokroić w kostkę, polać sosem sojowym i na 15 min. odstawić do lodówki. Potem rozgrzać olej w głębokiej patelni i usmażyć mięsko, dodać warzywa i smażyć mieszając. Dołożyć kiełki (i lub fasolkę wg gustu). Przyprawić dowolnymi przyprawami ( mogą być do potraw chińskich) oraz czosnkiem, sosem sojowym. Na koniec polać sosem słodko – kwaśnym i podawać z ryżem lub pieczywem. Bardzo łatwe i szybkie, zdrowe danie jednogarnkowe :) Polecam życząc smacznego :)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz