Drobiowa chińszczyzna z patelni

16 lutego 2011,
dodał: malgosia74
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka,
  • mrożone „chińskie warzywa”,
  • kiełki sojowe,
  • sos słodko-kwaśny może być Uncle Bens,
  • sos sojowy,
  • 3łyżki oleju,
  • ząbek czosnku

Mięso pokroić w kostkę, polać sosem sojowym i na 15 min. odstawić do lodówki. Potem rozgrzać olej w głębokiej patelni i usmażyć mięsko, dodać warzywa i smażyć mieszając. Dołożyć kiełki (i lub fasolkę wg gustu). Przyprawić dowolnymi przyprawami ( mogą być do potraw chińskich) oraz czosnkiem, sosem sojowym. Na koniec polać sosem słodko – kwaśnym i podawać z ryżem lub pieczywem. Bardzo łatwe i szybkie, zdrowe danie jednogarnkowe :) Polecam życząc smacznego :)



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...