Drobiowa chińszczyzna z patelni
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka,
- mrożone „chińskie warzywa”,
- kiełki sojowe,
- sos słodko-kwaśny może być Uncle Bens,
- sos sojowy,
- 3łyżki oleju,
- ząbek czosnku
Mięso pokroić w kostkę, polać sosem sojowym i na 15 min. odstawić do lodówki. Potem rozgrzać olej w głębokiej patelni i usmażyć mięsko, dodać warzywa i smażyć mieszając. Dołożyć kiełki (i lub fasolkę wg gustu). Przyprawić dowolnymi przyprawami ( mogą być do potraw chińskich) oraz czosnkiem, sosem sojowym. Na koniec polać sosem słodko – kwaśnym i podawać z ryżem lub pieczywem. Bardzo łatwe i szybkie, zdrowe danie jednogarnkowe :) Polecam życząc smacznego :)