Doskonałe danie na Walentynkową kolację

3 lutego 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania:

Niezbędne składniki:

300g combra z królika
1/2 melona
50 g gorzkiej czekolady

100g śmietanki 18%
50 ml brandy
2 łyżki oliwy

Przyprawy KAMIS:

Chili
Pieprz kolorowy
Rozmaryn
Sól morska

2 comber z krolika

Mięso z królika doprawić solą, pieprzem kolorowym, rozmarynem, odstawić na 2 godz. Czekoladę rozpuścić w śmietance, dodać łyżeczkę chili, brandy, gotować kilka minut do uzyskania konsystencji sosu. Pod koniec doprawić kolorowym pieprzem i morską solą. Królika smażyć kilkanaście minut na ryflowanej patelni. Podawać na cienkich plastrach melona.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...