Dorsz z grilla w ziołach | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Dorsz z grilla w ziołach

12 maja 2014, dodał: plomien
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • Dorsz tusza (wypatroszony, bez głowy, ze skorą i ośćmi)
  • Masło
  • Tymianek
  • Oregano

Marynata:

  • Sól morska
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • 2 ząbki czosnku (obrane i posiekane) + ząbek w całości
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • 2 łyżki soku z cytryny

 

Przygotowanie:

  • Dorsza opłukać i osuszyć.
  • Oprószyć solą i pieprzem.
  • Wysmarować oliwą z oliwek zmieszaną z sokiem z cytryny i posiekanym czosnkiem. Do środka ryby włożyć ząbek czosnku.
  • Przełożyć rybę do zamkniętego pojemnika i wstawić do lodówki na 2-3 godziny (wyjąć z lodówki na pół godziny przed grillowaniem).
  • Na folii aluminiowej ułożyć odrobinę masła, a na nie  rybę wyjętą z marynaty.
  • Rybę posypać ziołami.
  • Wszystko  szczelnie zawinąć w folię i piec na rozgrzanym grillu około 20 minut (masłem na spodzie).
  • Podawać ze świeżym pieczywem.

 

file1369942779



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...