Przepis na domowy chlebek

4 maja 2011, dodał: fantaghiro
Artykuł zewnętrzny

Produkty na 2 chleby:

  • 10 dag drożdży (w kawałku),
  • 1 litr mleka (2% zimne),
  • 1 kg mąki,
  • 2 szklanki płatków owsianych,
  • płaska stołowa łyżka soli,
  • margaryna do wysmarowania dwóch brytfanek

Drożdże, płatki i mleko wkładamy do miksera i zostawiamy na godzinę. Po godzinie dodajemy sól i mąkę. Mieszamy. Zostawiamy na kolejną godzinę, co jakiś czas mieszając. Brytfanki smarujemy masłem i rozkładamy ciasto. Pieczemy godzinę w piekarniku w temp 200 stopni C. Po upieczeniu  wyjmujemy i zosatwiamy do ostygnięcia. Prawdziwie domowy chlebek bez grama chemii, zdrowy i pyszny:)



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.