Przepis na domowy chlebek

4 maja 2011,
dodał: fantaghiro
Artykuł zewnętrzny

Produkty na 2 chleby:

  • 10 dag drożdży (w kawałku),
  • 1 litr mleka (2% zimne),
  • 1 kg mąki,
  • 2 szklanki płatków owsianych,
  • płaska stołowa łyżka soli,
  • margaryna do wysmarowania dwóch brytfanek

Drożdże, płatki i mleko wkładamy do miksera i zostawiamy na godzinę. Po godzinie dodajemy sól i mąkę. Mieszamy. Zostawiamy na kolejną godzinę, co jakiś czas mieszając. Brytfanki smarujemy masłem i rozkładamy ciasto. Pieczemy godzinę w piekarniku w temp 200 stopni C. Po upieczeniu  wyjmujemy i zosatwiamy do ostygnięcia. Prawdziwie domowy chlebek bez grama chemii, zdrowy i pyszny:)



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.