Przepis na domowy chlebek

4 maja 2011,
dodał: fantaghiro
Artykuł zewnętrzny

Produkty na 2 chleby:

  • 10 dag drożdży (w kawałku),
  • 1 litr mleka (2% zimne),
  • 1 kg mąki,
  • 2 szklanki płatków owsianych,
  • płaska stołowa łyżka soli,
  • margaryna do wysmarowania dwóch brytfanek

Drożdże, płatki i mleko wkładamy do miksera i zostawiamy na godzinę. Po godzinie dodajemy sól i mąkę. Mieszamy. Zostawiamy na kolejną godzinę, co jakiś czas mieszając. Brytfanki smarujemy masłem i rozkładamy ciasto. Pieczemy godzinę w piekarniku w temp 200 stopni C. Po upieczeniu  wyjmujemy i zosatwiamy do ostygnięcia. Prawdziwie domowy chlebek bez grama chemii, zdrowy i pyszny:)



FORUM - bieżące dyskusje

Sens życia - znacie go?
O tak, to może pozwolić poczuć sens każdego jednego dnia. :)
Klub 30+
Jak stuknęła mi czterdziestka, to zaczęłam doceniać tamten okres 30+. Szkoda tylko,...
Sieć C&A
I jak już spadną, to widać, ile są warte te rzeczy. Szkoda tylko...
Jak kształtować w dziecku postawy s…
Postawa rodziców może zaszczepić w dziecku pewne wartości. Oczywiście dzieciak przechodzi przez etap,...