Przepis na domowy chlebek

4 maja 2011,
dodał: fantaghiro
Artykuł zewnętrzny

Produkty na 2 chleby:

  • 10 dag drożdży (w kawałku),
  • 1 litr mleka (2% zimne),
  • 1 kg mąki,
  • 2 szklanki płatków owsianych,
  • płaska stołowa łyżka soli,
  • margaryna do wysmarowania dwóch brytfanek

Drożdże, płatki i mleko wkładamy do miksera i zostawiamy na godzinę. Po godzinie dodajemy sól i mąkę. Mieszamy. Zostawiamy na kolejną godzinę, co jakiś czas mieszając. Brytfanki smarujemy masłem i rozkładamy ciasto. Pieczemy godzinę w piekarniku w temp 200 stopni C. Po upieczeniu  wyjmujemy i zosatwiamy do ostygnięcia. Prawdziwie domowy chlebek bez grama chemii, zdrowy i pyszny:)



FORUM - bieżące dyskusje

Rehabilitacja
Znam świetny ośrodek rehabilitacyjny w Zakopanym Wojnar
A co sądzicie o szczepieniach przec…
Nie czuję potrzeby szczepienia się przeciwko grypie. Bardziej odczuwam potrzebę budowania naturalnej odporności organizmu...
Sny a decyzja o ślubie
A w tym konkretnym przypadku rozsądek podpowiada, że jeśli ktoś ma aż tak nieprzyjemne...
zakupy w ciemno....
Czasem nawet sprawdzając można się rozczarować. :( Perfumy podobno trzeba ponosić przez...