Domowa pizza z ziołowym sosem bolońskim i serem feta
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Składniki:
– Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr – 1 opakowanie
– Rama Classic – 1 łyżka
– ciasto na pizzę – 400 g
– pomidory z puszki – 400 g
– por – 1 sztuka
– cukinia – 0,5 sztuki
– papryka czerwona – 1 sztuka
– ser feta – 200 g
– ser mozzarella, starty – 250 g
– oliwki czarne – 1 łyżka
– oliwki zielone – 1 łyżka
Sposób przygotowania:
1. Białą część umytego pora pokrój w cienkie krążki i przesmaż w rondlu z odrobiną margaryny. Zrób ziołowy sos – pomidory wymieszaj z Fix Knorr Spaghetti Bolognese extra ziołowe, który zapewni daniu bogaty intensywny smak, dodaj do porów i zagotuj. Sos zostaw na ogniu przez kolejne 5 minut, a potem odstaw, by ostygł.
2. Ciasto do pizzy rozwałkuj na cienki placek, a następnie ułóż go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Surowe ciasto posmaruj pomidorowym sosem.
3. Na sosie pomidorowym rozsyp równomiernie startą mozzarellę.
4. Umytą cukinię i paprykę oraz zielone i czarne oliwki pokrój w paseczki. Ułóż je na pizzy. Wierzch obsyp pokruszoną fetą.
5. Pizzę piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.