URODA I ZDROWIE

Domowa chałwa

11 czerwca 2014, dodał: NaWidelcu

Składniki:

500 gram sezamu
1 łyżka miodu
1 łyżka rodzynek
1 łyżka wiórków kokosowych
2 kostki białej czekolady
1 łyżka migdałów
wanilia

Przygotowanie:

Sezam prażymy na rozgrzanej patelni (bez oleju!)
W blenderze rozcieramy go na konsystencję piasku. Dodajemy miód i ugniatamy.
Tworzymy różne wersje smakowe.
– z rodzynkami
– migdałami – pokrojonymi na 3 części każdy
– wiórkami
oraz wersje bez dodatków
Wypełniamy formę i wkładamy na 10 minut do zamrażalnika.
Chałwa już jest gotowa.
Przechowujemy w lodówce.

file1402478227


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Zakupy przez internet
Oczywiście, ze robię zakupy przez internet, a to wszystko dlatego że niejednokrotnie w sieci...
komputer do grania
A ja uważam, że komputer jest lepszy do gry. Na PC jest...
drukarka z tanimi zamiennikami
Ja zawsze kupuję zamienniki do drukarki.
kawiarka
Moim zdaniem nie ma lepszej kawy niż z kawiarki :)