Domowa chałwa

11 czerwca 2014,
dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

500 gram sezamu
1 łyżka miodu
1 łyżka rodzynek
1 łyżka wiórków kokosowych
2 kostki białej czekolady
1 łyżka migdałów
wanilia

Przygotowanie:

Sezam prażymy na rozgrzanej patelni (bez oleju!)
W blenderze rozcieramy go na konsystencję piasku. Dodajemy miód i ugniatamy.
Tworzymy różne wersje smakowe.
– z rodzynkami
– migdałami – pokrojonymi na 3 części każdy
– wiórkami
oraz wersje bez dodatków
Wypełniamy formę i wkładamy na 10 minut do zamrażalnika.
Chałwa już jest gotowa.
Przechowujemy w lodówce.

file1402478227



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...