Domowa chałwa

11 czerwca 2014,
dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

500 gram sezamu
1 łyżka miodu
1 łyżka rodzynek
1 łyżka wiórków kokosowych
2 kostki białej czekolady
1 łyżka migdałów
wanilia

Przygotowanie:

Sezam prażymy na rozgrzanej patelni (bez oleju!)
W blenderze rozcieramy go na konsystencję piasku. Dodajemy miód i ugniatamy.
Tworzymy różne wersje smakowe.
– z rodzynkami
– migdałami – pokrojonymi na 3 części każdy
– wiórkami
oraz wersje bez dodatków
Wypełniamy formę i wkładamy na 10 minut do zamrażalnika.
Chałwa już jest gotowa.
Przechowujemy w lodówce.

file1402478227



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....