Domowa chałwa

11 czerwca 2014, dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

500 gram sezamu
1 łyżka miodu
1 łyżka rodzynek
1 łyżka wiórków kokosowych
2 kostki białej czekolady
1 łyżka migdałów
wanilia

Przygotowanie:

Sezam prażymy na rozgrzanej patelni (bez oleju!)
W blenderze rozcieramy go na konsystencję piasku. Dodajemy miód i ugniatamy.
Tworzymy różne wersje smakowe.
– z rodzynkami
– migdałami – pokrojonymi na 3 części każdy
– wiórkami
oraz wersje bez dodatków
Wypełniamy formę i wkładamy na 10 minut do zamrażalnika.
Chałwa już jest gotowa.
Przechowujemy w lodówce.

file1402478227



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...