Dołma turecka

21 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1 i 1/4 chudego mięsa baraniego (lub wołowego)
– 20 dag masła
– 20 dag ryżu
– sól, pieprz
– 2 główki białej kapusty
– po szklance bulionu i śmietany
– 1/2 łyżki masła
– 1/2 łyżka mąki

Posiekać mięso, dołożyć masło. Dodać ryż sparzony wrzątkiem, trochę soli i pieprzu i wymieszać. Kapustę obrać z wierzchni liści, wyciąć głąb, sparzyć i po kolei zdejmować liście. Nałożyć do nich farsz, zwijać tak, aby nadzienie nie wypłynęło. Ułożyć w rondlu i zalać śmietaną i bulionem. Dusić pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać  zasmażkę zrobioną z masła i mąki.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...