Dip ziołowy do wędlin i dań z grilla
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
* szklanka ketchupu pikantnego
* 4 łyżki majonezu
* 2 łyżki drobno posiekanych ziół (oregano, bazylia)
* kilka kropel sosu tabasco
* ząbek czosnku albo 1 mini kostka Knorr
Przygotowanie:
Gałązki świeżych ziół delikatnie płuczemy pod zimną wodą, odkładamy na sito do ocięknięcia i osuszenia. Ketchup łączymy z majonezem, przyprawiamy do smaku pieprzem oraz sosem tabasco – mieszamy. Zioła drobno siekamy i dodajemy do sosu . Na koniec wkruszamy kostę czosnku (lub wyciskamy 1 ząbek praską) i delikatnie mieszamy. Przekładamy sos do szklanej miseczki i podajemy na stół do przygotowanej karkóweczki wyjętej z grilla lub szaszłyków.
Smacznego