Dip ziołowy do wędlin i dań z grilla

21 czerwca 2011, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

* szklanka ketchupu pikantnego

* 4 łyżki majonezu

* 2 łyżki drobno posiekanych ziół (oregano, bazylia)

* kilka kropel sosu tabasco

* ząbek czosnku albo 1 mini kostka Knorr

Przygotowanie:

Gałązki świeżych ziół delikatnie płuczemy pod zimną wodą, odkładamy na sito do ocięknięcia i osuszenia. Ketchup łączymy z majonezem, przyprawiamy do smaku pieprzem oraz sosem tabasco – mieszamy. Zioła drobno siekamy i dodajemy do sosu . Na koniec wkruszamy kostę czosnku (lub wyciskamy 1 ząbek praską) i delikatnie mieszamy. Przekładamy sos do szklanej miseczki i podajemy na stół do przygotowanej karkóweczki wyjętej z grilla lub szaszłyków.

Smacznego

file1271849102