Dip z karmelizowaną cebulą

25 stycznia 2023, dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Dip  z karmelizowaną cebulą to świetny dodatek do kanapek, czipsów, dań mięsnych, warzyw itp. Dip robi się szybko a jego sekretnym składnikiem jest chrupiąca karmelizowana cebula, którą przygotowujemy na masełku z miodem.

3 cebule

300 gram tłustej śmietany

łyżeczka octu jabłkowego

1/2 pieprzu, sól

szczypiorek

oliwa  i łyżka masła

łyżeczka miodu

Na maśle i oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, aż lekko zbrązowieje. Do podsmażonej cebuli dodajemy miód i karmelizujemy przez kilka minut. Dodajemy śmietanę, ocet sól i pieprz, dekorujemy szczypiorkiem.

 

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kiedy wg Was skończy się wojna na U…
Ja obstawiam lipiec tego roku
Koszty pozycjonowania strony
Fajną opcją jest reklama na Fb, pozwala dotrzeć do wielu odbiorców, którzy są zainteresowani...
Klub puszystych
Podstawą jest odstawić węglowodany, bo to jest kluczowa przyczyna tycia, niszczy gospodarkę hormonalną...
Modne kolory na wiosnę
Pewnie żółty będzie w modzie...