Dip z karmelizowaną cebulą

25 stycznia 2024,
dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Dip  z karmelizowaną cebulą to świetny dodatek do kanapek, czipsów, dań mięsnych, warzyw itp. Dip robi się szybko a jego sekretnym składnikiem jest chrupiąca karmelizowana cebula, którą przygotowujemy na masełku z miodem.

3 cebule

300 gram tłustej śmietany

łyżeczka octu jabłkowego

1/2 pieprzu, sól

szczypiorek

oliwa  i łyżka masła

łyżeczka miodu

Na maśle i oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, aż lekko zbrązowieje. Do podsmażonej cebuli dodajemy miód i karmelizujemy przez kilka minut. Dodajemy śmietanę, ocet sól i pieprz, dekorujemy szczypiorkiem.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....