Dip z karmelizowaną cebulą

25 stycznia 2024, dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Dip  z karmelizowaną cebulą to świetny dodatek do kanapek, czipsów, dań mięsnych, warzyw itp. Dip robi się szybko a jego sekretnym składnikiem jest chrupiąca karmelizowana cebula, którą przygotowujemy na masełku z miodem.

3 cebule

300 gram tłustej śmietany

łyżeczka octu jabłkowego

1/2 pieprzu, sól

szczypiorek

oliwa  i łyżka masła

łyżeczka miodu

Na maśle i oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, aż lekko zbrązowieje. Do podsmażonej cebuli dodajemy miód i karmelizujemy przez kilka minut. Dodajemy śmietanę, ocet sól i pieprz, dekorujemy szczypiorkiem.

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Szukam ludzi 35-40, którym chce się…
Z miłą chęcią bym się wybrała i wyruszyła z domu na jakieś spotkanie towarzyskie,...
jaki efekt na lato
Jakie paznokcie będą modne w 2024 roku? Zarówno pastele i neony to fantastyczna...
szkoła rodzenia
W szkole rodzenia poznacie właściwie wszystko, co powinniście wiedzieć na temat opieki nad...
Suche szampony
Tradycyjny szampon do włosów w swoim składzie zawiera naturalne substancje pielęgnujące włosy oraz skórę...