Dip z karmelizowaną cebulą

25 stycznia 2024, dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Dip  z karmelizowaną cebulą to świetny dodatek do kanapek, czipsów, dań mięsnych, warzyw itp. Dip robi się szybko a jego sekretnym składnikiem jest chrupiąca karmelizowana cebula, którą przygotowujemy na masełku z miodem.

3 cebule

300 gram tłustej śmietany

łyżeczka octu jabłkowego

1/2 pieprzu, sól

szczypiorek

oliwa  i łyżka masła

łyżeczka miodu

Na maśle i oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, aż lekko zbrązowieje. Do podsmażonej cebuli dodajemy miód i karmelizujemy przez kilka minut. Dodajemy śmietanę, ocet sól i pieprz, dekorujemy szczypiorkiem.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać facetom do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować w normalnej...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D
Kooperatywa spożywcza - nowy trend
Takie zrzeszenia są dobre dla rolników, żeby bezpośrednio sprzedawać produkty, za atrakcyjne ceny.