Dip na ostro

17 sierpnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 palone czerwone papryki, osuszone i posiekane
1 łyżeczka mielonego czosnku
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
1 szklanka kwaśnej śmietany
1 łyżka drobno posiekanej świeżej bazylii
sól morska
świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Na patelni, rozgrzać oliwę na średnim ogniu i dodać czosnek, mieszając przez około 30 sekund. Dodać pokrojone papryki i smażyć przez około 1 min., następnie dodać ocet balsamiczny i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż do wysuszenia, około 12 min. Przełożyć do miski do ostygnięcia. Wymieszać z kwaśną śmietaną i bazylią, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce do schłodzenia. Idealny do drobiu i karkówki.



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...