Dip na ostro

17 sierpnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 palone czerwone papryki, osuszone i posiekane
1 łyżeczka mielonego czosnku
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
1 szklanka kwaśnej śmietany
1 łyżka drobno posiekanej świeżej bazylii
sól morska
świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Na patelni, rozgrzać oliwę na średnim ogniu i dodać czosnek, mieszając przez około 30 sekund. Dodać pokrojone papryki i smażyć przez około 1 min., następnie dodać ocet balsamiczny i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż do wysuszenia, około 12 min. Przełożyć do miski do ostygnięcia. Wymieszać z kwaśną śmietaną i bazylią, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce do schłodzenia. Idealny do drobiu i karkówki.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...