Dip na ostro

17 sierpnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 palone czerwone papryki, osuszone i posiekane
1 łyżeczka mielonego czosnku
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
1 szklanka kwaśnej śmietany
1 łyżka drobno posiekanej świeżej bazylii
sól morska
świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Na patelni, rozgrzać oliwę na średnim ogniu i dodać czosnek, mieszając przez około 30 sekund. Dodać pokrojone papryki i smażyć przez około 1 min., następnie dodać ocet balsamiczny i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż do wysuszenia, około 12 min. Przełożyć do miski do ostygnięcia. Wymieszać z kwaśną śmietaną i bazylią, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce do schłodzenia. Idealny do drobiu i karkówki.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...