Dip egzotyczny | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Dip egzotyczny

21 sierpnia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Słodki, kremowy, pyszny! doskonały np. do mięsa z grilla

Składniki:

  • kilka łyżek majonezu
  • 3-5 krążków ananasa z puszki
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 3-5 łyżek ostrego ketchupu
  • trochę syropu od ananasa
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • Sposób przygotowania: Majonez wymieszać ze śmietaną, ketchup, papryką, dodać posiekane drobno kawałki ananasa i ew. rozrzedzić nieco syropem, wymieszać dokładnie. Przed podaniem można posypać ulubioną zieleniną, mnie pasował szczypiorek. Podawać do pieczonego drobiu, szaszłyków mięsno-owocowych, grillowanego mięsa…

file1282419110



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz