Dip egzotyczny

21 sierpnia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Słodki, kremowy, pyszny! doskonały np. do mięsa z grilla

Składniki:

  • kilka łyżek majonezu
  • 3-5 krążków ananasa z puszki
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 3-5 łyżek ostrego ketchupu
  • trochę syropu od ananasa
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • Sposób przygotowania: Majonez wymieszać ze śmietaną, ketchup, papryką, dodać posiekane drobno kawałki ananasa i ew. rozrzedzić nieco syropem, wymieszać dokładnie. Przed podaniem można posypać ulubioną zieleniną, mnie pasował szczypiorek. Podawać do pieczonego drobiu, szaszłyków mięsno-owocowych, grillowanego mięsa…

file1282419110



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...