Dip egzotyczny

21 sierpnia 2010,
dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Słodki, kremowy, pyszny! doskonały np. do mięsa z grilla

Składniki:

  • kilka łyżek majonezu
  • 3-5 krążków ananasa z puszki
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 3-5 łyżek ostrego ketchupu
  • trochę syropu od ananasa
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • Sposób przygotowania: Majonez wymieszać ze śmietaną, ketchup, papryką, dodać posiekane drobno kawałki ananasa i ew. rozrzedzić nieco syropem, wymieszać dokładnie. Przed podaniem można posypać ulubioną zieleniną, mnie pasował szczypiorek. Podawać do pieczonego drobiu, szaszłyków mięsno-owocowych, grillowanego mięsa…

file1282419110



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...