Dip czosnkowo – pietruszkowy

21 sierpnia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Można w nim maczać warzywa albo polać nim sałatkę, albo…co Wam przyjdzie do głowy

Składniki:

  • kubeczek 150 g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki gęstego majonezu
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • do smaku: sól, pieprz mielony, cukier

Sposób przygotowania: Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Jogurt zmieszać z majonezem. Dodać czosnek, natkę, sok z cytryny i doprawić do smaku. Taki sos można podawać do warzyw świeżych albo gotowanych, do mięs, do sałatek…

file1282419304



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...