Diabelskie żeberka | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Diabelskie żeberka

13 marca 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg żeberek wieprzowych
sok z 3 cytryn
2 ząbki czosnku
2 cebule
szklanka keczupu pikantnego
kilka kropel tabasco
2 łyżki sosu sojowego
łyżeczka musztardy
3 łyżki miodu
sól 2-3 łyżki

Przygotowanie:

Sos: Rozpuścić masło w rondelku, dodać keczup i sos sojowy, tabasco, sok z cytryn, miód i doprawić solą. Dodać pokrojoną drobniutko cebulę i czosnek, wymieszać wszystkie składniki. Gotować ok. 25 min. Mięso: Umyte żeberka zalać sosem i odstawić do lodówki na 6-8 godzin. Następnie usmażyć je na oliwie lub oleju, albo zapiec w piekarniku polewając sosem pozostałym z marynowania żeberek. Piec 40 min. przewracając.
ribs



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Diabelskie żeberka

  1. avatar Jedwabna pisze:

    Bardzo fajny przepis na żeberka :) Są bardzo smaczne :)

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Laseroterapia
Ja boję się lasera, to jest jednak rodzaj uszkodzenia skóry...
Rossmann
Ja już tam nie chodzę, zawsze są kolejki i ciągle zmieniają położenie produktów...
Prawo do błędów a krytyka
Dopóki ktoś inny nie ponosi konsekwencji jej błędów to niech sobie je robi...
Przepowiednia Hawkinga
Świat idzie ku zagładzie i podejrzewam, że to będzie nuklearny koniec naszej cywilizacji...