Deser z gruszek

9 października 2012, dodał: JoannB
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
3 gruszki
1 łyżka soku z cytryn
1 szkl. białego wina
2 łyżeczki cukru
6 łyżek miodu akacjowego
szczypta szafranu
4 łyżeczki koniaku
2 łyżki posiekanych orzeszków pistacjowych lub laskowych

Przygotowanie:
Gruszki obrać i pokroić w ćwiartki, skropić sokiem z cytryny. Ugotować w winie z dodatkiem cukru. Miód wymieszać z szafranem i podgrzać. Na płaskim talerzu ułożyć ćwiartki gruszek, polać gorącym miodem szafranowym wymieszanym z koniakiem. Posypać orzeszkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.