Deser z gruszek

9 października 2012,
dodał: JoannB
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
3 gruszki
1 łyżka soku z cytryn
1 szkl. białego wina
2 łyżeczki cukru
6 łyżek miodu akacjowego
szczypta szafranu
4 łyżeczki koniaku
2 łyżki posiekanych orzeszków pistacjowych lub laskowych

Przygotowanie:
Gruszki obrać i pokroić w ćwiartki, skropić sokiem z cytryny. Ugotować w winie z dodatkiem cukru. Miód wymieszać z szafranem i podgrzać. Na płaskim talerzu ułożyć ćwiartki gruszek, polać gorącym miodem szafranowym wymieszanym z koniakiem. Posypać orzeszkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...