Deser waniliowy

18 czerwca 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 4 pomarańcze

– 10 dag gorzkiej czekolady

– 4 łyżki likieru pomarańczowego

– 10 dag podłużnych biszkoptów

– 2 torebki budyniu waniliowego

– 500 ml mleka

 

Budyń wymieszać z kilkoma łyżkami mleka, resztę zagotować. Do wrzątku dodać budyń, gotować według przepisu, odstawić do wystygnięcia. Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki, zdjąć z nich skórki, czekoladę posiekać (lub zetrzec na tarce), likier pomarańczowy wlać do płaskiej miseczki. Każdy biszkopt pokroic na 3 części i na kótko włożyć do likieru. W pucharkach układać warstwami: biszkopty, pomarańcze, czekoladę i budyń. Gotowy deser można udekorować listkami mięty.



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...