Deser waniliowy

18 czerwca 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 4 pomarańcze

– 10 dag gorzkiej czekolady

– 4 łyżki likieru pomarańczowego

– 10 dag podłużnych biszkoptów

– 2 torebki budyniu waniliowego

– 500 ml mleka

 

Budyń wymieszać z kilkoma łyżkami mleka, resztę zagotować. Do wrzątku dodać budyń, gotować według przepisu, odstawić do wystygnięcia. Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki, zdjąć z nich skórki, czekoladę posiekać (lub zetrzec na tarce), likier pomarańczowy wlać do płaskiej miseczki. Każdy biszkopt pokroic na 3 części i na kótko włożyć do likieru. W pucharkach układać warstwami: biszkopty, pomarańcze, czekoladę i budyń. Gotowy deser można udekorować listkami mięty.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....